MUSTEKLUBI TUBASSA 30.10. KLO 20

Tervetuloa Huutomerkin lokakuiselle Musteklubille!

Ohjelma:

RUNOVIDEO

Esittämisvuorossa on tällä kertaa Runovideo Valaan silmästä, joka sisältää fragmentteja Niina Oisalon kokoelmasta Valaan silmä, pilvien hai (Kolera 2017). Niina Oisalo on Turussa asuva esikoiskirjailija, runoilija, sanataideohjaaja ja elokuvatutkija.

Runot ja video: Niina Oisalo
Italialaiset käännökset ja ääni: Marta Cenedese
Musiikki: Jari Oisalo
Pilvet: Masanao Abe

RUNOVIDEOLAUTAKUNTA

Esityksen jälkeen Matti A. Kemin ja Jarkko Korpuan runovideolautakunta yllätysvieraineen pisteyttää ja arvioi runovideon omien makumieltymystensä mukaisesti.

KYSY MITÄ TAHANSA BETONIBRUTALISMISTA

Yleisön kysymyksiin vastaa dosentti ja kosmopoliitti Tomi Kiilakoski. Betonibrutalismi kehittyi 1950-luvulla reaktiona hillitylle modernismille. Monien vihaama suuntaus suosii rakennusten selkeän konstruktiivista hahmotusta ja viimeistelemättömiä materiaalipintoja. Eri puolilla maailmaa betonikolosseja spotannut Kiilakoski löytää brutalismista kuitenkin myös runoutta, proosaa ja draamaa.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiempina aiheina ovat olleet mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen ja raamattu.

OLEN KAIVANUT SINUA KYLLIKKI

Limingan taidekoulun teatterilinja on tutkinut prosessidraaman keinoin ohjaaja Heidi Maria Huotarin johdolla Kyllikki Saaren ruumista. Pienoisnäytelmä Olen kaivanut sinua Kylliiki ei jätä ruumista kylmäksi!

NIKAMAT

Eetu Mikkolan ja Sonja Kaisanlahden muodostama Nikamat esittää kitaroilla ja syntikoilla höystettyä elektronista lo-fi -poppia. Nikamien utuiset kappaleet samoilevat jossain käppäisen popin ja aamuöisten puistojen rajamailla. Kuuntele Nikamien ensimmäinen single Sopiva hautausmaa täältä: www.youtube.com/watch?v=ODJb3gpzn-Y

KAUKO RÖYHKÄ & MAURICE WHITLE SPORT (FRANCE)

Illan päätteeksi Kauko Röyhkä esittää kansainvälisen rockyhtyeen säestyksellä nykyaikana harvoin kuultuja kappaleita alkutuotantokaudeltaan. Röyhkän vuonna 1980 ilmestynyt esikoisalbumi Steppaillen on olennainen osa kotimaista rock-kaanonia.

Tanssimaan, hyvät naiset ja herrat / elämä on ihanaa / tanssimaan, hyvät naiset ja herrat / vai täytyykö potkaista pois jakkara alta? (K. Röyhkä)

Liput ennakkoon 12 € https://billetto.fi/e/musteklubi-tickets-575369/ ja ovelta 14 € klo 19 alkaen mikäli lippuja jäljellä.

www.huutomerkki.fiwww.tuba.fi