Toiminta

Tapahtumat-sivulta ja etusivun uutisista löydät tarkempaa tietoa tulevista tapahtumista. Lisätietoja saat haluttaessa tuottajalta ja puheenjohtajalta (ks. yhteystiedot sivun alalaidassa).

Oulun Muusajuhlat ja Muusa-kirjoituskilpailu

Oulun Muusajuhlat on vuosittain järjestettävä poikkitaiteellinen sanataidefestivaali, joka sisältää mm. klubeja, kirjanjulkistamistilaisuuksia, konsertteja, seminaareja ja koulutusta. Tapahtuma järjestetään osana Oulun Juhlaviikkoja. Muusajuhlilla julkistetaan myös Muusa-kirjoituskilpailun voittaja. Viime vuoden Muusajuhlia voit kurkistella täältä.

Hallaus

Hallauksen julkaisu on keskeytynyt toistaiseksi. Ilmoitamme, kun julkaisutoiminta jatkuu.

Huutomerkki ry:n Hallaus on Pohjois-Suomen merkittävin nykykirjallisuuden aikakauskirja. Se on kaunokirjallista tekstimateriaalia julkaiseva lehden ja antologian välimaastossa häilyvä kausijulkaisu, jonka ensimmäinen numero ilmestyi syyskuussa 2005. Lehden irtonumeroita myy mm. Akateeminen kirjakauppa ja julkaisu on tilattavissa Kultti ry:n nettisivuilta. Hallauksen saa lukeakseen myös liittymällä Huutomerkin jäseneksi. Hallaus toimii julkaisukanavana pääasiassa Huutomerkki ry:n toiminta-alueella kirjoittaville ihmisille, mutta myös muualta vastaanotettuja esityksiä julkaistaan.

Lisätietoa Hallauksesta.

Klubit

Huutomerkki järjestää säännöllisesti kirjallisuuspainotteisia Musteklubeja. Klubien tarkoitus on tuoda kirjallisuutta, varsinkin runoutta, kansan ulottuville. Niissä on perinteisesti mukana myös performanssitaidetta ja musiikkiesityksiä poikkitaiteen hengessä. Klubit ovat useimmiten ilmaisia ja kaikille avoimia tilaisuuksia. Esiintymässä on yleensä paikallisia taiteilijoita, mutta myös tunnettuja ja arvostettuja sanataiteilijoita muualta Suomesta, joskus rajojemme ulkopuoleltakin. Ulkopaikkakunnilla Huutomerkki järjestää Piste-klubeja. Lisäksi Huutomerkki tuottaa erilaisia kulttuuri- ja kirjallisuustapahtumia yhteistyössä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa.

Tapahtumista ja muista kiinnostavista ilmiöistä raportoidaan säännöllisen epäsäännöllisesti Huutis-blogissa, johon kuka vain sanataiteellisista kokemuksista kiinnostunut on tervetullut kirjoittamaan. Tapahtumakuvia otetaan myös ilolla vastaan!

Kirjoittajatyöpajat ja kirjoittajakoulutus

Huutomerkin kirjoittajatyöpajoissa Huutomerkin jäsenillä on mahdollisuus kehittää taitojaan kirjoittajana. Pajoissa kirjoitetaan tekstejä paikan päällä annetuista aiheista sekä annetaan palautetta teksteistä. Ketään ei teilata, vaan kannustetaan ja rohkaistaan kirjoittamaan. Tyyli on vapaa, eikä ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa kirjoittaa – tärkeintä että löytää sanat sille mitä haluaa sanoa. Kokoontumiset pidetään Sokeri-Jussissa, Huutomerkin virallisen kannatusjäsenen tiloissa. Seuraavasta kirjoittajapajasta tulee tietoa sivuillemme lähiaikoina.

Huutomerkki järjestää myös kirjoittajakursseja. Kurssien vetäjinä ovat olleet mm. Risto Ahti, Jarkko Martikainen, Olavi Jama ja Jyrki Vainonen, ja perinteisten lyriikan ja proosan lisäksi kursseilla on harjoiteltu esimerkiksi laulujen sanoittamista ja sarjakuvan käsikirjoittamista.