Musteklubi Tubassa 18.11.

Tervetuloa marraskuiselle Musteklubille nauttimaan sanataiteellisesta ja musiikkipitoisesta ohjelmasta! 

www.tuba.fi

Tuba Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu

RUNOVIDEO: VAPAA MIES

Esittämisvuorossa on tällä kertaa runoilija Eino Leinon 142-vuotissyntymäpäivän kunniaksi toteutettu runovideo runosta Vapaa mies (Eino Leino, 1912). Teoksen ensiesitys oli 5.7.2021.

Eino Leino: Sami Sainio
Kuvaus, editointi ja ohjaus: Henri Karjalainen

”Leinon runous elää ja haluamme tuoda sen tähän päivään läsnä olevaksi. Kaiken kiihkeän ja kuohuvan keskellä on tervettä pysähtyä kuuntelemaan hiljaista totuutta ja löytää jälleen runouden nostattava voima. ” – Sami Sainio.

RUNOVIDEOLAUTAKUNTA

Esityksen jälkeen Matti A. Kemin runovideolautakunta pisteyttää ja arvioi runovideon omien makumieltymystensä mukaisesti.

KAIPAUKSEN VÄRI – RUNOJA PUTOAMISESTA

Riika Ruottisen toinen runokokoelma Kaipauksen väri – Runoja putoamisesta käsittelee aikaa ja unohdusta sekä kivun ja kaipuun monia olomuotoja ihmisessä ja elämän kuvioihin punoutuneena. Runoesitys tuo mahdollisuuden pudottautua hetkeksi hehkuvan kaipauksen maisemaan toismaailmallisen äänimaiseman viemänä. Riika Ruottinen on oululainen runoilija, sarjakuvantekijä ja opettaja.

KIRJAILIJAVIERAILU: ANNI-SOFIA KAUPPILA

Oululainen Anni-Sofia Kauppila käsittelee esikoisromaanissaan Taivaspuheluita (Aviador 2021) elämän kipeitä kohtia lämpimän huumorin sävyttämällä ymmärryksellä. Romaanin henkilöt joutuvat kohtaamaan luopumisen kipeyden: rakkauden päättymisen, kuoleman ja henkisen tasapainon menetyksen. Olisi houkuttelevaa ajatella, että tällaisia asiota voi käsitellä vain traagisin sävyin, mutta Anni-Sofian tapauksessa asia ei ole aivan näin. ”Tarkastelen elämää kaikkinensa huumorin läpi. Melkein kaikelle voi nauraa, ei kuitenkaan ilkeästi, vaan myötäelävästi. Saa siinä annos sarkasmiakin olla mukana.” Haastattelijana Pertti Rautiainen.

MARJAANAN HAUTA

Marjaanan hauta on hiljattain herännyt neljän oululaismuusikon kokoonpano, joka on saanut vaikutteita pop-, jazz-, blues- ja soul-musiikista. Yhtyeen solistin äänestä aistii kotimaisen iskelmän herkkyyden sekä afroamerikkalaisen rytmimusiikin estetiikan. Illan ohjelmistossa kuullaan kotimaisia lainakappaleita erilaisilla sovituksilla sekä yhtyeen omaa tuotantoa.

Tarika Partala: laulu
Nikolaus Tiiro: piano
Leo Loueranta: kitara
Aleksis Kesti: basso

PLANEETTA

Sohjoisen pohjoisen paremmat pojat ovat täällä taas! Pre-apokalyptiset rokkarit saapuvat ilahduttamaan semi-post-pandemian runtelemaa kansakuntaa sykähdyttävillä sävelmillään! Lähes esikouluikäinen Planeetta tarjoilee syvällistä ja rokkaavaa tunnelmointia, joka  lämmittää kylmenevää talvea takuuvarmasti – kertovathan yhtyeen tekstit muun muassa vaarallisista naisista, maailmanlopusta ja uhkaavista luonnonvoimista.

Jani Koivukangas: kitara, laulu
Joel Saarinen: kitara
Pekka Mustonen: basso
Jouni Viander: rummut

Klubille on vapaa pääsy.