MUISTON PYSYVYYS – EEVA LIISA MANNER 100 VUOTTA

Kierikki ry, Huutomerkki ry ja Kierikkikeskus järjestävät MUISTON PYSYVYYS – EEVA-LIISA MANNER 100 VUOTTA juhlamatinean Yli-Iin Kierikissä sunnuntaina 31.10.2021 klo 14 – 16. Tilaisuus on osa valtakunnallista juhlavuotta, ja sen suojelijana on presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

Ohjelma:

Tervetuliaissanat: Leena Viitanen, Kierikki ry

Juhlaesitelmä: Runoilija draamakirjailijana. Helsingin yliopiston dosentti Tuula Hökkä

Otteita Eeva-Liisa Mannerin teoksista lukee näyttelijä Jaana Kahra

Lauluja Eeva-Liisa Mannerin runoihin: Pyrstötähdet

Kahvitauko, kahvitarjoilu sisältyy lipun hintaan

Tutkijapuheenvuoro: Apokalypsin profeetat: Eeva-Liisa Mannerin viisaudesta. Oulun yliopiston tutkija, kriitikko Jarkko Lauri

Mannerin runojen tulkintaa, lausuja Sari Kokkonen

Lava on vapaa lukijapuheenvuoroille*

Päätössanat: Katariina Sarja, Huutomerkki ry

* Toivomme lukijapuheenvuoroja Eeva-Liisa Mannerista ja hänen tuotannostaan. Tilaisuudessa on mahdollista kertoa jotain omasta suhteestaan runoilijan tuotantoon tai esittää vaikkapa jokin itselle läheinen Mannerin runo. Jos haluat käyttää puheenvuoron, ilmoittaudu Leena Viitaselle leena.viitanen@icloud.com tai Kari Miettuselle kari.ensio.miettunen@gmail.com.

Kierikkikeskuksen ovet avataan jo klo 12.30., jolloin matinean osallistujat voivat tutustua Kierikin arkeologiseen näyttelyyn tai kivikauden kylään. Jos et ole vielä tutustunut tähän upeaan, historialliseen kulttuurikohteeseen, nyt siihen on mahdollisuus!

Käsiohjelmaa/lippuja 10 € voi ostaa ennakkoon käteisellä Galleria Harmajasta (Pikisaarentie 17) ja Aseman divarista (Asemakatu 25) Oulussa, Iin kirjastosta sekä Kierikkikeskuksesta että Kaisun kahvilasta Yli-Iissä (Ruunatie 2) ja ovelta myös kortilla. Ennakkoliput ovat myynnissä 29.10 asti.

Kierikkiin on matkaa Oulusta 50 km. Kimppakyytejä on tarjolla, mm. pienbussi. Tarvittaessa ota yhteyttä Leena Viitaseen. puh. 044 777 7955.

Kierikkikeskus
Pahkalantie 447 A
91200 Oulu
+358 8 558 58265

www.ouka.fi/oulu/luuppi/kierikkikeskus