MUSTEKLUBI TUBASSA 17.6.

Kesäkuinen Musteklubi tarjoaa jälleen moniulotteisen ohjelmakimaran! Paikkana perinteisesti retro- kierrätyshenkinen Tuba Food and lounge, Mannenkatu 1, Oulu.

PUHEENVUORO: JYRKI KORPUA

FT Jyrki Korpuan tuore teos The Mythopoeic Code of Tolkien. A Christian Platonic Reading of the Legendarium (McFarland & Company Inc) kuvaa, kuinka 1900-luvun fantasian mestari J. R. R. Tolkien rakensi valtaisan tarinakokonaisuutensa kekseliäästi varhaisempien myyttiainesten päälle ja loi samalla pohjan nykyajan fantasiakirjallisuudelle. Korpua esittelee teoksensa teemoja puheenvuorossaan.

MUMMOTARINOITA

Pertti Rautiainen esittää kirjoittamansa yksinpuhelun. Mummotarinoita on tosipohjainen, huvittava ja liikuttavakin pienoispuhuelma John Irvingin hengessä tapahtuma-alttiista ja sanavalmiista mummosta Savon sydänmailta, Immeisten Kiuruveeltä. Maailman meno näytti hyvin erilaiselta pettuleipää syöneen ja hädin tuskin kiertokoulun käyneen aikalaiseläjän silmin.  

RUNOVIDEO: JA NIIN EDELLEEN

Eeva Maria al-Khazaalin runovideo ja niin edelleen on tyyliltään minimalistinen ja eleetön kannanotto vanhusten yksinäisyyteen. Tästä yhteiskunnallisesti tärkeästä asiasta puhutaan yhä liian vähän. Runon tarkoituksena on avata keskustelu tästä suuresta aiheesta. Eeva Maria al-Khazaali on oululainen runoilija, jonka tuotantoonkuuluu kolme autofiktiivistä ja feminististä runokokoelmaa. Teokset on julkaissut helsinkiläinen ntamo.

RUNOVIDEOLAUTAKUNTA

Esityksen jälkeen estradille kokoontuu Matti A. Kemin ja Jarkko Korpuan runovideolautakunta (mahdollisine) yllätysvieraineen, joka pisteyttää ja arvioi omien makumieltymystensä mukaisesti juuri nähdyn runovideon.

LAJUNE: RUNOJA

Kaakkois-Suomesta Ouluun hiljattain emigroitunut LAJUNE on vaikuttanut suomirapin alkuaikoina lukuisissa eri kokoonpanoissa ja julkaissut muun muassa artistinimellä Sepeteus kaksi omakustannetta. Sittemmin LAJUNE on vaihtanut kannut pensseleihin ja Superstarit PomarFinneihin, mutta riimivihkon kannet ovat yhä mustat. LAJUSEN teksteissä sisältö, rytmi ja flow ovat tasavertaisia elementtejä. Runojen minä käy ikuista ikuista merimiespainia eksistentiaalisen kriisinsä kanssa, ja lyriikoiden groteski, itseironinen ja alaston sanailu on puettu usein tummanpuhuvaan huumoriin.

SAMPPA ROHKIMAINEN: KYSY MITÄ TAHANSA VENEENRAKENTAMISESTA.

Yleisön kysymyksiin vastaa itseoppinut veneenrakentaja Samppa Rohkimainen, jonka erityisala on puisten perinneveneiden rakentaminen ja restaurointi. Varsinaiselta ammatiltaan Rohkimainen on lääketieteen data-analyytikko sekä vienankarjalaisen kansanperinteen kerääjä ja tutkija. Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiempina aiheina olivat Kysy mitä tahansa mäkihypystä ja Kysy mitä tahansa maailmankaikkeudesta, ja yleisökysymyksiin vastaamassa olivat ex-mäkihyppääjä Tuomas Virtanen sekä ex-tähtitieteilijä Pertti Rautiainen.

LAVALLA: HEIDI IMMONEN

Uupumus, epävarmuus, masennus ja suru – palasia suomalaisesta sielunmaisemasta? Vastapainoksi iloa ja valoa, rakkautta ja luottamusta elämään. Heidi Immosen laulut syntyvät suurista tunteista, pienistä hetkistä, pimeydestä rotkon pohjalla ja uudesta kuplivasta ilosta ja valosta. Huumaavasta vapaudesta luoda juuri omannäköinen elämä, vapaudesta esittää itsensä näköisiä laulelmia, joista löytyy kosketuspintaa myös kuulijalle. Sävelmiä kotimaankielellä erilaisissa elämäntilanteissa olevista naisista, parisuhteista ja ihmeellisestä elämästä esittää tunteellinen herkkäsielu ja positiivisen energian lähettiläs Heidi Immonen.

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa.

www.tuba.fi