MUSTEKLUBI TUBASSA 17.10 KLO 19

Musteklubin alkajaisiksi omia runojaan esittävät Emma Salo ja Joose Mikkonen.

Emma Salo kuvailee runojaan poikkeuksellisen laaja-alaisesti: ”Pohdintaa ja tunteita ihmiseltä joka pohdiskelee jatkuvasti milloin mitäkin ja tuntee kaikenlaista”. Ooh!

Joose Mikkosen esitys on nimeltään Runoja päätylaudan häämötyksessä. Oulun kaupunginteatterista tuttu Mikkonen on keski-ikäinen, keskiluokkainen, keskituloinen ja – omien sanojensa mukaan – keskinkertainen näyttelijä. Nyt hän keskittää kertaisuutensa lavarunouteen.

Hirvi-duon esityksessä Tuomo Heikkinen lukee runojaan, joita Antti Rundelin säestää viulullaan. Heikkinen on palkittu Nuori Voima -lehden Debytoi runoilijana -kilpailussa; onpa hän saanut kunniamaininnan J.H. Erkon kirjoituskilpailussakin. Rundelin on säveltäjä ja muusikko, joka tunnetaan erityisesti maailmanmusiikkiyhtyeestä Bajo Cero. Rundelin on säveltänyt musiikkia lukuisiin huippukoreografien tanssiteatteriteoksiin sekä runoesityksiin.

Atik Ismail esittää monologinäytelmän Älli Bälli Unplugged.

Atik Ismail on yksi suomalaisen jalkapallon värikkäimmistä persoonallisuuksista. Älli Bälli Unplugged on Ismailin itse kirjoittama omaelämäkerrallinen monologinäytelmä, jonka keskiössä ovat jalkapallotähteyden mukanaan tuomat ongelmat, kuten ryyppääminen ja julkisuushakuisuus keinoista ja seurauksista välittämättä. Monologi on täynnä uskomattomia tarinoita peleistä, peli- ja kohtalotovereista, perheestä ja julkkiksista, raittiuslupauksista ja retkahduksista. Ismaililla on jokaiselle tapahtumalle ikään kuin sisäänrakennettu pikkudraama: esitys syttyy, räjähtää, laukeaa ja herkistyy tämän tästä. Älli Bälli Unplugged on räiskyvä ja rehellinen tilitys eletystä elämästä, joka samalla puhuttelee katsojaa lämpimästi ja huumorin höystein. Älli Bälliä on esittänyt myös Teatteriryhmä Lataamo menestyksekkäästi useilla paikkakunnilla – nyt nähdään ns. unplugged-versio päähenkilön itsensä esittämänä.

Yoki on oululainen oman musiikin pop/rock -bändi. Yhtyeen keulakuvana toimii laulaja-lauluntekijä Elisa Koivupuro, jonka sävellyksistä ja sanoituksista ohjelmisto pääosin koostuu. Esikoislevyään työstävän yhtyeen livetunnelma on vahva sekoitus energiaa ja elegiaa. Sanoitukset jättävät tilaa kuulijan tulkita ja peilata niitä juuri omaan maailmaansa. Musteklubilla Yoki nähdään akustisemmalla kokoonpanolla, joten kappaleiden tarinat tulevat entistäkin lähemmäs kuulijaa. Tämän ryhmän suurin vahvuus on kyky koskettaa!

Yhtyeen uusi Palasia Elämästä -musiikkivideo juuri julkaistu, ja se löytyy yhtyeen kotisivuilta: www.yokivirallinen.fi

Illan päättää räppi- ja spoken word -artisti Pale Varjele, jonka sanoitusten teemat pyörivät elämänjanon, ahdistuksen ja riittämisen ympärillä. Näin taiteilija kuvaa itseään: ”Rakennan sanoilla pohjamudasta hiekkalinnoja. Haluan tarjota jotain vilpitöntä, kaunista ja hymyilyttävää. Kirjoitan yöttöminä öinä, veressä tanssii rytmi ja sen kautta tarinat tulevat ulos.” Taustalla äänimaisemia ja perinteisempiä biittejä. Luvassa on kauan odotettu naamanjulkkarikeikka!

Video:  https://youtu.be/xWR9lV7Kg2U

Elämä & uroteot:  www.instagram.com/palevarjele/

Liput ovelta 7 €, ennakkoon 6 € (www-billetto.fi)

Tervetuloa!

Ticket 805826EUR 7.00