MUSTEKLUBI TUBASSA 19.9. KLO 19

Syyskuun Musteklubin aluksi kuullaan elokuisilla Oulun Muusajuhlilla luotua sattumarunoutta. Runot oli alunperin aikomus esittää Muusajuhlien päätösklubilla, mutta erinäisistä syistä olemme kykenevät esittämään ne vasta nyt.

Sattumarunoilusta sanottua: tekstin tuottamisella sattuman tai leikin kautta on pitkät perinteet. Sitä ovat harjoittaneet surrealistit, dadaistit ja esimerkiksi ranskalaisen kokeellisen kirjallisuuden ryhmä Oulipos. Yleisöllä oli mahdollisuus kirjoittaa Muusajuhlilla runo sattumametodilla. Linkistä löytyy ohje, jolla nyt esitettävät sattumarunot ovat syntyneet:

www.huutomerkki.fi/muusajuhlat/2019/ohjelma/

Muusajuhlilla on myös perinteisesti järjestetty Henkisten lajien mestaruuskisat ulkoilmatilaisuuden merkeissä, mutta vallitseva sääkeli oli sikäli haastava, että tämä jo klassikoksi muodostunut kolmiottelu, jossa lajeina ovat telepatia, telekinesia sekä teleportaatio, päätettiin siirtää järjestettäväksi tämänkertaisella Musteklubilla. Oulun Henkiseksi Mestariksi kruunataan parhaiten ajatuksia lukenut sekä pisimmälle itseään sekä kilpailuesinettä mielensä voimalla siirtänyt kilpailija. Tule testaamaan salaiset astraalitaitosi maailmankaikkeuden ainoaan teletriathlon-kisaan!

Henkispainotteisten kisaotteiden jälkeen kuullaan pienoiskonsertti. Oula Mommo on oululainen musiikinopettaja ja flamencokitaristi. Tällä kertaa hänen sormensa eivät ole musteessa kirjoista tai kirjoittamisesta, vaan hän soittaa muutaman Musteklubi-iltaan sopivan sooloteoksen flamencokitaran kirjallisuudesta. Teosten punaisena lankana ovat pimenevät illat sekä erityisesti Andalusiassa, Sierra Nevadan juurella sijaitseva tarunhohtoinen Granadan kaupunki, jossa hän sai aikoinaan oppinsa flamencosta ollessaan siellä vaihto-opiskelijana.

Illan päättää Petteri Pyhtilä Show! Luvassa on kitaran sekä perkussioiden siivittämiä tarinoita ja laulunpäitä, iltoja kapakassa tai tuulten puhaltamasta onnesta kauas merten taa. Kuplettiperinteen jatkumona tässäkin tapauksessa muste tahi muu jäänne paperissa herää henkiin, hetkeksi edes. Tunnelmaa mukana tarjoilemassa on rytmitaiteilija Tuomas Tervonen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!