LOKAKUUN MUSTEKLUBI TUBASSA 28.10. KLO 21-23

Tervetuloa nauttimaan lokakuisen Musteklubin antimista Tubaan!

KIRJAVIERAS: PAULA VASKURI

Kirjavieraaksi saapuu digipedagogiikka- ja videopalvelujen päällikkö Paula Vaskuri, joka on yksi Pessimismi opetuksessa -teoksen (PS-kustannus 2023) kirjoittajista.

”Pessimisti ei pety, hänen lasinsa on puoliksi tyhjä ja elämänsä yhtä riman alitusta – vai onko sittenkään? Voiko pessimistinen ajattelutapa olla joillekin myös vahvuus? Voisivatko elämän harmaammat sävyt olla jopa oppimisen polttoainetta? Pessimismi opetuksessa ei tarkoita tavoitteettomuutta tai luovuttamista vaan sitä, että edistymiseen suhtaudutaan lempeästi, hampaita kiristelemättä ja jopa humoristisesti. Jos tavoitteissa päästään edes puoliväliin, on pessimismin mukaan menty jo pitkälle. Toisaalta pessimismipedagogi voi myös hallitusti laskea rimaa, sillä edessä ei siinnä pettymys vaan armollisuus ja rohkea erilaisten tunteiden kohtaaminen.” Haastattelijana Jarkko Korpua.

https://www.ps-kustannus.fi/Maija-Saviniemi/Pessimismi-opetuksessa.html

RUNOJA: PALONANTTI & ALBERT J. KVALIA

Lyyrikko palonantti kertoo kauniita katkelmia katkolta ja ohimennen elämästä.

Kvalia tarkoittaa mielenfilosofiassa tietoista kokemusta tai aistinsisältöä, toisin sanoen henkisten tilojen kokemuksellisia eli fenomenaalisia ominaisuuksia. Kyynisen punaisten linssien läpi tutkisteltuna maailma näyttää juuri siltä, miltä Kvaliasta tuntuu. Näitä tunteita Kvalia, kävelevän satiirin ruumiillistuma, välittää lausutun runouden henkäyksillä.

KOSKETUSPINTOJA: RADIOMIEHEN MUISTELMAT

Kosketuspintoja on konsepti, jossa kulloisenkin käsiteltävänä olevan teoksen teemaa lähestytään osallistujien omien elämänkokemusten kautta. Tällä kertaa teoksena on Monen vuoden jälkeen – Radiomiehen muistelmat (Gummerus 2023), rakastetun radioäänen Jake Nymanin koskettava ja suorapuheinen muistelmateos yli 50 vuoden mittaisesta radiourasta ja värikkäistä vaiheista Ylen klassikko-ohjelmien taustalla. Rinnalla kulkee perhe-elämä ja muu siviilielämä, josta Nyman kirjoittaa rehellisesti iloineen ja suruineen. Kosketuspintoja Jake Nymanin muisteloista etsii Pertti Rautiainen, jonka muistoissa elävät vahvasti Rockradio ja Onnenpäivä sekä 70- ja 80-lukujen maailma yleisemminkin, kun Anneli Tempakka hengenheimolaisineen paheksui rockin ja nuorisokulttuurin räävittömyyksiä.

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512436156/monen-vuoden-jalkeen/

MUSIIKKIA: OLKIKOIRAT

Olkikoirien säröisissä, runollissävytteisissä pop-rock -biiseissä tarinoidaan ihmissuhteista, rakkaudesta, näkyväksi tulemisen vaikeudesta sekä elämisen haasteista ja iloista. Olkikoirat on julkaissut kolme albumia ja useita singlejä lyhyen olemassaolonsa aikana. Musteklubin keikalla on luvassa setti, jossa on kolmelta albumilta biisejä sekä pari aivan uutta teosta. Kannattaa tulla tsekkaamaan keikkakunto! Yhtye on saanut uuden basistinkin! Kitaravalli on nyt kolmimiehinen ja rytmiryhmä raikaa uudella otteella.

https://olkikoirat.fi/
https://open.spotify.com/artist/5W32axz1RPwxC66cBqvFfl?si=RpSJB6iWRXWLeoZUIDb2PQ

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

– Esteetön pääsy
– Inva-WC