Kirjoittajapaja 16.10.

Raikas Tervehdys kaikille sanataiteen ystäville!

Eilen myllersi melkoinen myrskytuuli täällä pohjoisessakin, vaikka ei kai se ole vielä mitään etelän taifuuneihin verrattuna. Kirjoittajan mielessäkin välillä myllertää kun miettii miten ilmaista omia ajatuksiaan ja sorvata ne mielenkiintoiseen muotoon.

Ja varsinkin kun pitäisi vielä esittää niitä omia tuotoksiaan muille ihmisille, vaativalle yleisölle; kuulijoille, jotka korvat höröllä kuuntelevat ja silmät tapilla tuijottavat kirjoittajapolosta miten tämä selviää tuosta jännittävästä tilanteesta. Em. ajatus on enemmän esiintyjän päässä oleva asia kuin yleisön, yleisö ei ole vihollinen vaan se on meidän puolellamme. Onneksi esiintymiseen ei kuole- vaan yleensä siitä selviää hengissä ja joskus voi olla jopa tyytyväinen ainakin siihen että sainpas sanottua!

Pakko sanoa jotain eilisestä teemapäivästä, se kun sattuu olemaan yksi lemppari teemapäivistäni ja liittyy varsin läheisesti kirjoittajan ja esiintyvän taiteilijan elämään. Jos satuitte huomaamaan eilen vietettiin Epäonnistumisen päivää: kirjoittajan ja esiintyjän pahin este ja bloggi onkin usein epäonnistumisen pelko: itse asiassa se on myös se luovuuden vihollinen nro 1. Entä jos mokaan; turha siinä on kaiken maailman gurujen hokea että moka on lahja! Mokaile vaan ihan rauhassa- siitä sitä vasta syntyykin taidetta.

Ja nyt päästäänkin jo varsinaiseen asiaan: Ensi keskiviikon 16.10. kirjoittajapajan aiheena onkin esiintyminen: onko pakko esiintyä jos ei taho; ja vaikka tahtoiskin miten siitä selviää siedettävällä tavalla. Pajassa lähestytään tavan mukaan asiaa monista eri näkökulmista, vaihdetaan kokemuksia ja annetaan käytännön vinkkejä. Kysyä ja sanoa saa, toivottavasti voidaan puhua myös niistä peloista.

ELI TERVETULOA SOKERI-JUSSIIN 16.10. KL0 18.00!

terv. Teija Anneli