Juhlaklubi – Huutomerkki 10 vuotta!

Kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry täyttää 10 vuotta!

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää juhlaklubin tunnelmallisessa Ravintola Tubassa perjantaina 15.11. klo 20 alkaen. Kaikki kulttuurin ja sanataiteen ystävät ovat lämpimästi tervetulleita.

Illan ohjelma:

Jyrki Korpua: juhlapuhe
Jouko Saksio: runoesitys
Tuomo Heikkinen: Oulu-runovideon kantaesitys
Impivaara: musiikkiperformanssia
M.A. Numminen & Costa Rica Soul Quartet: konsertti
Yllätysvieraita

Liput 10 e ovelta tai ennakkoon Tubasta.
(Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 7 e)

Vartioitu maksuton narikka.

*

Tässä hieman esittelyä illan esiintyjistä ja esityksistä.

Jyrki Korpua on Huutomerkki ry:n puheenjohtaja, joka harrastaa tikanheittoa ja opettaa Oulun yliopistossa kirjallisuutta.

Jouko Saksio on oululainen runoilija. Saksio on voittanut kahdesti lavarunouden suomenmestaruuden, ja edustanut myös Suomea lavarunouden maailmanmestaruuskisoissa. Saksio on tunnettu vangitsevasta ja intensiivisestä lavaesiintymisestään.

Tuomo Heikkinen on Oulun kirjallisuuden läänintaiteilija ja esiintyvä runoilija. Nyt nähtävään runovideoon Heikkinen on kirjoittanut Oulusta seitsemän runon sarjan. Runot kuvattiin kesän aikana niiden syntypaikoilla Sonnisaaresta torinrantaan. Runoissa iloitaan ja kuvaillaan kaupungin varjopuolia, muutosta odottaen. ”Kaupungissa rauhoittavimpia ovat saaret, purot ja lampunvarjostimien muotoiset hameet.” Videon on ohjannut, kuvannut leikannut Antti Pylväs.

Impivaara on viiden (tai neljän, kuuden tai seitsemän) naisen riemukas kokoonpano.

M. A. Numminen on kaikkien suomalaisten tuntema kansantaiteilija ja kulttuurin monitoimimies. Hän on toiminut laulajana, säveltäjänä, sanoittajana, kirjailijana, runoilijana, näyttelijänä, tuottajana ja elokuvaohjaajana, muun muassa. Nummista säestää oululainen, kuusihenkinen yhtye Costa Rica Soul Quartet, jonka kokoonpano on seuraava: Antti Tukio – mandoliini, Kari Miettunen – kitara, Erkki Tuormaa – haitari, Ilkka Nordström – lelusaksofoni, Eero Korhonen – basso, Pasi Aikio – rummut. Luvassa lastenlauluja, swingejä ja rokkeja. Lavalla vierailee myös oululainen imitaattori Mauri Anneli Numminen!