KIRJOITTAJAKOULUTUSTA OULUN MUUSAJUHLILLA

Muusajuhlilla on järjestetty perinteisesti myös kirjoittajakoulutusta. Tänä vuonna runoratsun selässä laukataan luontoon 19.-20.8. järjestettävällä Kohti luontorunoa -kurssilla.

Millaisiin muotoihin luontorunous taipuu tänä päivänä, ja millaisin keinoin luontorunon kirjoittamista voi lähestyä? Voiko runous tavoittaa ei-inhimillisten eläinten kokemusmaailmaa? Entä miten luonnonmateriaaleja voi käyttää osana kirjoittamista? Kohti luontorunoa -kurssilla tutustutaan luonto- ja ympäristörunouden perinteeseen sekä kokeillaan erilaisia tapoja kirjoittaa luonnosta ja ympäristöstä.

Opetusmuotoina ovat lyhyet luennot ja harjoitukset. Kirjoittamista tunnustellaan myös ulkotiloissa, joten varauduthan mukavilla kengillä ja säänmukaisella vaatetuksella. Sateen sattuessa kurssi pidetään kuitenkin pääpainotteisesti sisätiloissa. Kouluttajana toimii kulttuurintutkija ja runoilija Aino-Kaisa Koistinen, jonka runokokoelma Uhanalaiset ja silmälläpidettävät (Palladium Kirjat 2021) tarkastelee muun muassa kotikissan ja ihmisen välistä kanssakäymistä. Osallistumisohjeet ja lisätietoja: www.ppkyo.fi/fi/kirjoittajakurssi-kohti-luontorunoa/