MUUSA-KIRJOITUSKILPAILU

Vuoden 2023 Muusa-kirjoituskilpailun aiheena on Rauha

Perinteeksi muodostunut Muusa-kirjoituskilpailu on käynnissä. Kilpailun järjestäjänä toimii sanataideyhdistys Huutomerkki ry. Kilpailussa haetaan jälleen lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia tuotoksia. Tänä vuonna aiheena on Rauha. Nykyisessä maailmantilanteessa teema on korostunut entisestään, ja kirjoituskilpailun kautta toivomme moniäänisiä kirjoituksia aiheen tiimoilta.

Kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Tyylilaji on runo tai proosa, ja kilpailutyön enimmäispituus on viisi liuskaa. Proosan riviväli on 1,5 ja fonttikoko 12, runojen asettelu tarpeen mukaan. Emme ota vastaan käsinkirjoitettuja tekstejä.

Kilpailutöiden tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 25.6.2023. Tekstit lähetetään pdf-muodossa sähköpostiosoitteeseen:

huutomerkki.kilpailu@gmail.com

Kirjoita sähköpostin otsikko muotoon “Kilpailutyön nimi / Nimimerkki”.Nimeä pdf-tiedosto samoin. Kirjoita sähköpostin tekstikenttään työsi nimi, nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi. Älä kirjoita oikeaa nimeäsi pdf-tiedostoon.

Työt toimitetaan esiraadille ja päätuomarille anonyymeina. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden olla ottamatta mukaan kilpailutöitä, jotka eivät ole ohjeiden mukaisia.

Palkintosumma on 500 euroa, joka jaetaan kolmen parhaan kesken. Voittajat julkistetaan Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaalilla keskiviikkona 16.8. klo 21 alkavalla Muusaklubilla. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ennen julkistamistilaisuutta.

Päätuomarina toimii Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen. Voittajateksti julkaistaan kulttuurilehti Kaltiossa. Palkintosumman lahjoittaa Uki Arkkitehdit Oy, ja kilpailun järjestämisessä mukana ovat festivaalia koordinoivan Huutomerkki ry:n lisäksi kulttuurilehti Kaltio sekä Tähtitornin kahvila ja kirjakauppa.

Lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse huutomerkki.kilpailu@gmail.com.

Oulun Muusajuhlat verkossa: www.muusajuhlat.fi