Musteklubi Tubassa 15.3. klo 19-22

Maaliskuun Musteklubin avaa sudeettisavolainen tähtitieteilijä ja kulttuurin paras ystävä Pertti Rautiainen runokatsauksellaan ”Avaruudessa kukaan ei kuule haikuasi”. Katsauksessa viipyilllään runouden ja laulutekstien kosmisten visioiden äärellä alkuräjähdyksen jälkeisten ajanriekaleiden keskellä.
Oululainen sarjakuvantekijä Harri Filppa esittelee uusinta sarjakuvateostaan Kuolema meidät erotti (Pokuto 2017). Teos on omaelämänkerrallinen tarina puolison menettämisestä ja nuoren lesken elämästä. Kirja käsittelee surutyötä, mutta on myös selviytymistarina. Filpan teos on ehdolla tämän vuoden Sarjakuva-Finlandia -palkinnon saajaksi.

Runolautakunnassa sanataide-ekspertti Aaapo Kukko lukee ääneen oululaisten lyyrikoiden runoja, jotka runolautakunta arvioi. Lautakunnassa istuu vakiokasvoineen Matti A. Kemi, ja vieraileviksi lautakuntalaisiksi saapuvat Eeva Maria Al-Khazaali sekä vielä nimeämätön henkilö-ihmeinen. Puheenvuoroja lautakunnan jäsenille jakaa lautakunnan puheenjohtaja Kari Miettunen. 

Riddim Poetry Open Jam -osuudessa laitetaan runosuolet sykähtelemään erilaisten rytmien tahdissa! Nappaa oma runosi, räppitekstisi, spoken word -esityksesi tai mikä tahansa sanataiteellinen tuotoksesi mukaan ja tule esittämään se yleisölle valmiin biitin päälle. Tyyli on vapaa! Talo tarjoaa kolme vapaasti käytettävää biittiä, joista voit valita haluamasi. Biitit saa kuuluville oheisista linkeistä. Laudeliinan lämmittelee rytmisen sanailutaiteen erikoismies Jonne Piltonen. Open Jam alkaa noin klo 20 ja aikaa rytmirunoiluille on kolmisen varttia.

(linkit biitteihin ilmaantuvat tähän pian!)

Laulaja-lauluntekijä Saaga Sees on urbaani peikkotyttö, joka laulaa kun puhe ei riitä ja runoilee sielunsa auki. Nuoren naisen lauluissa makuuhuone muuttuu viidakoksi, luurangot päästetään kaapeista ja kengät juostaan hajalle. Soolokeikalla kuullaan Seesin lauluja riisuttuina; vain kosketinsoittimen kirjavat äänimaailmat niiden ympärille kiertyen.

Illan päättävä yhtye Tommi Turmion Ryhtiliike tekee musiikkia Kekkosesta ja hiippareista. Orkesteri pyytää myös yleisöä kiinnittämään huomiota esityksen hiottuihin draamallisiin yksityiskohtiin ja kullattuihin kenkiin. Yhtyyen koostumus on seuraava: Jyri-Jussi Rekinen, (kitara, laulu), Hannu Kari (kitara), Matti Mikkonen (perkussiot) Jukka Mikkilä (basso) sekä TEIJA MIKKILÄ (laulu).

Klubille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!