MAALISKUUN MUSTEKLUBI POP UP KLONKASSA 23.3. KLO 21

Tervetuloa Huutomerkki ry:n maaliskuiselle Musteklubille Pop-up Klonkkaan. Paikka sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 20, Oulu. Alla ohjelma, joka on tyypilliseen tapaan varsin kirjava & runollis-musiikillinen (huomio: muuttunut aloitusaika).

KIRJAVIERAS: LAURA JUNTUNEN

Laura Juntunen kertoo juuri ilmestyneessä teoksessaan Tyttö joka en (Into) oman tarinansa ja kytkee omat kokemuksensa yhteiskunnalliseen näkymään. Teos on ainutkertainen puheenvuoro mielenterveydestä, väkivallasta ja tyttönä olemisen vaikeudesta. Yläkoulun alkaessa Juntunen sairastui syömishäiriöön ja alkoi liikkua porukassa, jossa käytettiin huumeita. Pian hän huomasi elävänsä maailmassa, jossa nuorella tytöllä ei ollut lainkaan ääntä. Juntunen kirjoittaa vimmaisesti ja koskettavasti elämästään, joka ei ollut omissa käsissä. Samalla hän tutkii tarkkanäköisesti nuorten mielenterveyskriisiä, naisten asemaa päihdemaailmassa sekä sukupuolittunutta väkivaltaa ilmiönä, joka läpileikkaa tyttöjen elämää lapsesta aikuisuuteen saakka. Juntunen (s. 1991) on vapaa toimittaja, joka on erikoistunut yhteiskunnallisiin teemoihin ja rakenteellisiin ongelmiin. Hänen esikoisteoksensa Subutex-kaupungin kasvatit (Into 2022) sai runsaasti kiitosta ja oli ehdolla Botnia-palkinnon saajaksi.

RUNOVIERAS: MATTI A. KEMI

Matti A. Kemi julkaisi vihdoinkin pöytälaatikkoon unohdetun runoteoksensa Sekatavara. Avoin runoelma on kirjoitettu vuosien 2018-19 aikana. Viidestä fragmentista muodostuva vapaakompulsiivinen omakustanne hyödyntää taitossaan punk-zinet-taidetta. Omalakinen teos sisältää tärähtänyttä dogmatiikkaa ja anarkismia, jossa Perttu Häkkinen ja taannoin edesmennyt Hannu Taanila toimivat sisäisääninä. Numeroitua artefaktia on myytävänä joko viidellä kahden euron kolikolla tai kolmella viiden euron setelillä (MobilePayllä teoksen hinta 18,80 €). Teoksen ostajalle pidätetään mahdollisuus lunastaa numeroinnin mukainen vedosliuska kesäkuun lopulla. Kemiä haastattelee mahdollisesti joku tai sitten hän itsenäisesti yrittää setviä tekemisiään vuosien takaisilta liuskoilta.

RUNOESITYS: ARMI ÅHRLUND

(A)ikuinen pöytälaatikkorunoilija Armi Åhrlund on nauttinut suosiota satunnaisilla lavarunoiluilla, koska hänen huuliltaan tihkuu hunajaa! Tarkennetaan kuitenkin sen verran, että Armin runoja on muinaisaikoina karannut pöytälaatikosta ainakin sellaisiin klassikkolehttin kuin SinäMinä, MeKaksi ja Regina, joista viimeksi mainittu sisälsi mm. meikki- ja muotivinkkejä, romanttisia novelleja ja naisten eroottisia fantasioita sekä kysymys- ja vastauspalstan! Nykyään runoilija käsittelee teksteissään useimmiten avaruutta sekä keski-iän kriisiä.

KYSY MITÄ TAHANSA J.R.R. TOLKIENIN MYTOLOGIASTA

Yleisökysymyksiin vastaa kansainvälisesti tunnustettu Tolkien-tutkija ja tietokirjailija Jyrki Korpua. J.R.R. Tolkien on maailman tunnetuin fantasiakirjailija ja modernin fantasian isä, jonka tarinat Keski-Maasta lumoavat yhä uusia sukupolvia.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, rullalautailu, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, Tintti-sarjakuvat, pöytäroolipelit, e-urheilu, meditaation haittavaikutukset, burleski, kampaamoala, polkujuoksu, bi- ja panseksuaalisuus, jääpalloerotuomarointi, Kalkitos-siirtokuvat, veturinkuljettajan ammatti, Martinniemen maannousu sekä Wim Hof -hengitystekniikka.

MUSIIKKIA: ESSI & MAURI

Laululyyrisen ukuleletuokion tarjoilee trubaduuri Essi & Mauri. Essi & Mauri on tyttö pienen saaren metsästä, ukulele ja lauluja vastaantulleista ihmisistä. Essi & Mauri esittää tarinoita tästä maailmasta, sisimmästä tai kaukaisuudesta kauniisiin melodioihin upotettuna, suloisiin sointuihin kehystettynä. Essi & Mauri vie sinut musiikillaan aivan erityiseen paikkaan. Ohjelmistossa mm. Matkalla Vladivostokiin, Sinä olet meri, Pykeija ja Ikävöimislaulu.

MUSIIKKIA: VIINAMÄKI

Soolona kitaran ja luupperin kanssa esiintyvän Viinamäen musiikki on sekoitus amerikkalaista ja suomalaista kansanmusiikkia. Yhteisaines on jalostettu omalaatuisilla, suomenkielisillä teksteillä ja muilla maailmanmusiikin vaikutteilla. Viinamäen Viinamäki-albumi pohdiskelee aiheita aina rakkaudesta yhteiskunnallisiin teemoihin. Esimerkiksi Oulusta innoituksen saaneen Ihmisroska-kappaleen sanoitukset avaavat kodittoman näkökulmaa. Iiläislähtöinen, monipuolinen musiikin ammattilainen Jarkko Viinamäki on tuttu myös yhtyeistä Knucklebone Oscar ja Kings Of Moonshine. Viinamäki esittää keikalla vanhoja ja uusia laulujaan sekä huolella valittuja lainakappaleita.

Liput ennakkoon 7 € ja ovelta 10 € (vain korttimaksu).

https://billetto.fi/e/maaliskuun-musteklubi-liput-964396?utm_source=organiser&utm_medium=share&utm_campaign=copy_link&utm_content=2

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa oleman yhteydessä ennakkoon voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä: akseliklonk@gmail.com.