KATOPPA! MUSTEKLUBI 16.9. KLO 21-24

Oulun ylioppilasteatteri järjestää viikonloppuna 15.-16.9. Kulttuuritalo Valveella Katoppa! Teatterikatselmuksen Oulun alueen teatterien tuotannoista. Katselmuksen lauantainen iltaklubi yhtyy Huutomerkki ry:n Musteklubiin, jossa on tarjolla monenkirjavaa ohjelmaa!  Pitopaikkana on Pop-up näyttämö Klonkka osoitteessa Hallituskatu 20, 90100 Oulu.

JULISTUS: SANNA YRJÄNÄN TALVIRUNOKILPAILU

Illan aluksi Jukka Käräjäoja julistaa uuden kirjoituskilpailun avatuksi. Sanna Yrjänän talvirunokilpailu kutsuu kirjoittamaan talvirunoja. Eino Leinon Nocturne on yksi parhaita suomalaisen kesäyön tunnelmaa kuvaavia runoja. Nyt etsinnässä on runoja, joissa tiivistyvät osuvalla ja kuulaalla tavalla talviset tunnelmat. Lisätietoja kilpailusta tulee lähiaikoina tänne yhdistyksen kotisivuille.

RUNOESITYS: SANNA KATARIINA

Sanna Katariina on oululainen, lähinnä pöytälaatikkoon runoileva kirjoittaja. Hänen teksteissään oman elämän kokemukset ja mielikuvitus yhdistyvät sujuvasti keskenään.

KIRJAVIERAS: JENNY KANGASVUO

Jenny Kangasvuo kertoo uusimmasta teoksestaan Hiukset takussa (Teos 2023). Julialla on elämä vakiintuneella mallilla: teatteriharrastus, työ ja polyamorinen suhde Villeen sekä vapaus muihin suhteisiin kodin ulkopuolella. Pelkkänä seksinä alkanut seikkailu parisuhteensa avanneen Riston kanssa muuttaa kaiken. Elämään tulvii uusia ihmisiä: Riston kihlattu Milla, Juliaakin kiinnostava tyttöystävä Sara ja nuori Iida, jota monisuhteisuus ei voisi vähempää kiinnostaa. Ja kumppaneiden kumppaneita, aviomiehiä, salarakkaita ja säätöjä. Ouluun sijoittuva maanläheinen romaani näyttää monisuhteisuuden ilot ja karikot ja muistuttaa siitä, että suhteita rakennetaan puhumalla ja rikotaan vaikenemalla. Haastattelijana Jarkko Korpua.

RUNOESITYS: MINNA LAAMANEN

Minna Laamanen on oululainen kirjoittaja, toimittaja ja maailmaa sydämellään tutkiva ihminen. Häntä inspiroi musiikki, tunteet ja Tove Jansson. Hän on omimmillaan luonnon vedessä. Laamanen nauttii live-tapahtumista, lyriikoiden tulkitsemisesta ja hyvistä tarinoista.

MUSIIKKIA: PORTTIKIELTO TAIVAASEEN

Porttikielto taivaaseen on yhden naisen yhtye, jossa vierailevat soittajat ja artistit määräytyvät aina biisin tunnelman mukaan. Tekstit kulkevat tummilla polulla ja niiden kauneus kasvaa pimeässä.
”Biisien valmiiksi saattaminen täyttää yhtäaikaa suurta sisälläni asuvaa tyhjyyden tunnetta ja toisaalta antaa kodin kehää kiertäville ajatuksille ja tunteille, joita ei muuten saa vaiennettua.” Porttikielto Taivaaseen on hyytävän kaunista vaihtoehtopoppia, jossa liikutaan sujuvasti maan ja helvetin välillä. Äänimaisema on mielenkiintoinen yhdistelmä orgaanisia instrumentteja ja elektronista musiikkia. Efektit luovat aavemaista maisemaa ja biisit kasvavat järkälemäisiksi teoksiksi juuri siinä vaiheessa, kun sitä vähiten odottaa. Porttikielto taivaaseen ei identifoidu yhdeksi henkilöksi, vaan on enemmänkin teoskokonaisuus, joka puhuu kipeistä kohdista monella äänellä.

Porttikielto taivaaseen Spotifyssa:
https://spotify.link/5eDfJHG1ZAb

MUSIIKKIA: LEMPIVÄRIT

Folk-bändi Lempivärit saapuu klubille tällä kertaa triona viemään kuulijan paikkoihin, joissa hän ei ole vielä käynyt. Lempivärien musiikki yllättää ja pitää otteessaan lempeän innostavasti, kun puupuhaltimet ja alttoviulu värittävät suomenkielisten, leikkisän kantaaottavien laulujen käänteitä. Rummut ja ukulelebasso puskevat rouheaa komppia akustisen kitaran sekä clawhammer-banjon sävyttämänä. Lempivärien keikkaa ei näe suoratoistopalveluista, eikä sitä voi pakastaa, se täytyy kokea itse!

Lempivärit somessa:
https://www.facebook.com/lempivarit
https://www.instagram.com/lempivarit/

Liput ennakkoon 7 € ja ovelta korttimaksulla tuntia ennen tilaisuuden alkua 10 €.

Ennakkoliput löytyvät täältä: https://billetto.fi/e/katoppa-musteklubi-liput-873581

Klonkassa on anniskeluoikeudet ja mm. maukkaasti monipuolinen olutvalikoima! Tapahtumien ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, joten pyydämme tarvittaessa olemaan meihin yhteydessä ennakkoon voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä. Yhteydenotot: akseliklonk@gmail.com

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Oulun ylioppilasteatterin ja Huutomerkki ry:n kanssa.

Tervetuloa!

www.akseliklonk.fi/pop-up-nayttamo-klonkka/
www.oulunylioppilasteatteri.fi/
www.huutomerkki.fi