Huutomerkin Musteklubi Tubassa (Mannenkatu 2) lauantaina 27.2. klo 20.

Helmikuun Musteklubilla vietetään Dave-teemaa!

Dave Lindholm (s. 1952) on suomen oivaltavimpia lyyrikoita ja tyylitajuisimpia kitaristeja, joka julkaisi esikoislevynsä jo 1970-luvun alussa. Dave ”Isokynä” Lindholmin musiikissaan puhekielen muotoon nivomat tekstit olivat aikanaan jotain ennenkuulumatonta, ja häntä pidetäänkin kotimaisen rocklyriikan uudistajana ja edelläkävijänä. Davelle on myönnetty muun muassa säveltaiteen valtionpalkinto pitkästä ja tinkimättömästä urasta sekä Juha Vainio -palkinto.

Dave Lindholmin, tuon nöyrän musiikin evankelistan ja oraakkelin biisejä tulkitsee nyt kymmenkunta oululaista artistia, joukossa muun muassa Jukka Tervo, Pirjo Suvilehto, Mika Kolehmainen, Antti Viitala, Hiski Pajuniemi, Jarmo & Pete Heikkinen ja Jonne Piltonen.

Daveilun jälkeen esiintyy Valo & Savela. Duon monipuoliset taustat ulottuvat erilaisista musiikkigenreistä teatteriin ja tuovat uudenlaista syvyyttä ja voimaa tunnettuihin kappaleisiin. Oulun illassa duo esittää Eino Leinoa ja Uuno Kailasta sävellettyinä sekä vanhaa suomalaista iskelmämusiikkia. Duossa musisoivat Panu Valo (laulu) ja Juha Savela (kitara).

Klubin juontaa Huutomerkin tuottaja Kari Miettunen, joka on uhannut myös esittää paatoksella Daven laulutekstejä kirjakielelle käännettynä.

Klubille on vapaa pääsy!

Tervetuloa.

Lisätietoja: kari.ensio.miettunen@gmail.com