HELMIKUUN MUSTEKLUBI POP UP KLONKASSA 24.2. KLO 20-23

Huutomerkki järjestää helmikuisen Musteklubin Pop-Up näyttämö Klonkassa, joka sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 20, Oulu. Tervetuloa nauttimaan ohjelmasta!

KIRJAVIERAAT: ESA NISKANEN JA AAPO KUKKO

Esa Niskanen esittelee uutta runokokoelmaansa Elämäni polut yhdessä Aapo Kukon kanssa, joka on tehnyt teokseen kuvituksen. Niskanen kertoo kolmannen teoksensa syntymisen olleen miellyttävä tapahtuma. Hän on ohjannut ajatustensa virtaa projektiin noin kahden vuoden ajan. Polut ovat kulkijalle usein kivisiä ja mutkaisia, joskus vauhdikkaasti tuulenmyötäisiäkin. ”Elämän lahjan aikoinaan saatuani äidiltäni olen luvannut elää hyvän ja täysipainoisen vaiherikkaan polkuni kulkemalla siten, ettei tarvitse viimeisenä päivänä surra tekemättä jättämiä asioita.”

RUNOESITYS: PERTTI RAUTIAINEN

Äskettäin julkaistu, Heli Katajamäen toimittama Tiederunoja-teos sisältää tiederunoja eri tieteenaloilta. Tiederunot muun muassa yleistajuistavat suomen kielellä tiedettä. Mitä muuta tiederunous on? Tähän yrittää vastata Pertti Rautiainen, joka esittää paitsi antologiassa olevan runonsa, myös muuta tieteestä (tuosta ihmisen merkillisestä kilvoituksesta) innostuksensa saanutta tuotantoaan.

KIRJAVIERAS: ANNI-SOFIA KAUPPILA

Anni-Sofia Kauppilan toinen romaani Hiljaa lipuvat varjot (Aviador 2023) tarkastelee yhteiskunnan ristiriitoja ja sukupolvien välisiä siteitä, eroja ja yhtäläisyyksiä. Veitsiluodon tehtaalla sammuvat viimeisetkin valot. Samaan aikaan Toivo, joka palasi kotiseudulleen selvittämään äitinsä kuolinpesää, tekee tilinpäätöstä elämästään. Kohtaaminen Laun kanssa imaisee hänet kuitenkin tapahtumien pyörteeseen. Kahden yksinäisen ihmisen ystävystymisestä syntyy lohdun ja tulevaisuudenuskon vuoropuhelu, vaikka kipeät muistot kulkevatkin alati mukana. Romaani on surumielinen joutsenlaulu pohjoisen kaupungin sielunelämästä. Haastattelijana Pertti Rautiainen.

RUNOESITYS: ALISA

Oululainen runoilija Alisa debyyttikeikallaan Musteklubilla! ”Kirjoitan sielullani paikoitellen aika viiltävistäkin aiheista, ja erehdynpä joskus jotain rakkaushömppääkin kirjoittamaan. Kun täytin kahdeksan kuukautta, päätin muodostaa ensimmäiset sanani ja siitä lähtien olen tarinoinut.”

KYSY MITÄ TAHANSA WIM HOF -HENGITYSMETODISTA

Yleisökysymyksiin vastaa Wim Hof -hengityksen harrastaja Jussi Moilanen. Menetelmän on tehnyt tunnetuksi hollantilainen kylmäennätysmies Wim Hof, joka on muun muassa kiivennyt Kilimanjaron huipulle pelkissä shortseissa. Hän on mainostanut hengityksen mullistavia vaikutuksia elimistössä: menetelmä pyrkii stimuloimaan elimistön syviä fysiologisia prosesseja ja luomaan yhteyden sisäiseen alkuvoimaan.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, rullalautailu, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, Tintti-sarjakuvat, pöytäroolipelit, e-urheilu, meditaation haittavaikutukset, burleski, kampaamoala, polkujuoksu, bi- ja panseksuaalisuus, jääpalloerotuomarointi, Kalkitos-siirtokuvat, veturinkuljettajan ammatti sekä Martinniemen maannousu.

TRIO BLOMSTER

Ennakkotiedoista poiketen Duo Jenny & Tuomas plays Carolan tilalla esiintyy sairastumisen takia hiljattain perustettu Trio Blomster! Suomenkielistä laulua, akustinen kitara, huilu ja kontrabasso. Ilmavaa, soljuvaa ja spontaania meininkiä Blomsterin Karin lauluja ja tekstejä tulkiten. Kari Blomster (laulu, kitara), Samppa Rohkimainen (kontrabasso, laulu) ja Jussi Vilkuna (huilu, laulu).

(Toivotamme pikaista parannusta Tuomakselle, tämä huikea duo nähdään vielä jollain toisella Musteklubilla tämän vuoden puolella! Ennakkolipun lunastaneilla on mahdollisuus saada rahansa takaisin, jos harmitusta ohjelmamuutoksen johdosta ilmenee, ottaos yhteyttä: kari.ensio.miettunen@gmail.com.)

MUSIIKKIA: LUUTALO

Luutalo meitä kutsuu! Luutalo johdattaa suon laitamille, lapsuuden loputtomien metsien äärelle. Talossa on tiheä ja latautunut tunnelma. Musa on perinnehenkistä. Kutsumme sitä folkabillyksi. Folkkia on melodiat ja sanoitukset, billyä on rokki ja svengi. Kokoonpano on tuore, vaikka soittajat hyvinkin marinoituneita. Kuinka tuore, kuinka vahva aromi, se pitää tulla itse tarkistamaan! Juho Paavola (laulu, kitara), Jaakko Hiltunen (basso) ja Keijo Goman (rummut).

Liput 5 € ennakkoon, 7 € ovelta (vain korttimaksu).

Ennakkoliput täältä

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa oleman yhteydessä ennakkoon, niin voimme avustaa tilaan pääsyssä: akseliklonk@gmail.com

19:30 ovet auki
20:00 tapahtuma alkaa
23:00 tapahtuma päättyy
01:00 ovet kiinni