Muusa-kirjoituskilpailun voitto Varsinais-Suomeen

TIEDOTE 13.8. 2016
JULKAISUVAPAA HETI

Oululaisen sanataideyhdistys Huutomerkki ry:n perinteikkään Muusa-kirjoituskilpailun on voittanut pöytyäläinen Pekka Remes. Remes on jo aiempi tuttu kilpailun kärkipaikoilta; vuonna 2015 hän sijoittui kisassa jaetulle toiselle sijalle.

Toiseksi Muusakisassa ylsi hollolalainen Milja Vaipuro ja kolmanneksi Tanskasta kilpailuun osallistunut Noora Lehtonen. Voittajakolmikko jakaa 500 euron suuruisen palkintosumman.

Kirjoituskilpailun teema oli ”päätös”. Voittoisassa novellissaan ”Koskisen eväsleipä” Remes pyrkii ”äijämäisellä kerronnalla” kuvaamaan teollisuuden, elinkeinojen ja sukupolvien muutosta ja murrosta. Tarinan lähtökohtana oli eväsleipien väliin pantu käärmeenpoikanen, jollaisen jäynän kohteeksi Remeksen kaveri joutui työpaikallaan vuosikymmeniä sitten.

Muusa-kirjoituskilpailuun osallistui vajaat 90 novellia tai runoa joka puolelta Suomea ja ulkomailta. Kilvan päätuomarina toimi galleristi ja Kooma-vaatemerkin isä Antti Putkonen. Putkonen toteaa tuomarointikokemuksensa olleen jännittävä ja mielenkiintoinen: Kahdeksan finalistitekstin taso oli hänen mielestään hyvä ja tekstit olivat mukavan erityylisiä keskenään. Voittajateos nousi päätuomarin mukaan esiin heti ensimmäisellä lukukierroksella, ja tunne vain vahvistui myöhemmin.

Muusakilpailun parhaimmistoa julkaistaan Huutomerkki ry:n Hallaus-kausijulkaisussa sekä kulttuurilehti Kaltiossa. Kilpailun järjestivät Huutomerkki ry, UKI Arkkitehdit Oy, Kulttuurilehti Kaltio ja Tähtitornin Kahvilan Kesäkirjakauppa. Kilpailun tulokset julkistettiin Oulun Muusajuhlien Muusaklubilla Ravintola Tubassa 13.8. 2016.

Lisätietoja: yhdistys[at]huutomerkki.fi, puheenjohtaja Tarja Longi-Korpua 0407344093