Vuoden viimeinen Musteklubi 19.12. klo 20 Tubassa

Huutomerkki ry pitää vuoden viimeisen Musteklubin Tubassa (Mannenkatu 2, Oulu) lauantaina 19.12. klo 20 alkaen. Klubille on vapaa pääsy.

Illan aloittaa TIMO HARJU runoesityksellään. Timo Harju kirjoittaa, opettaa sanataidetta ja tekee yhteisötaidetta. Hän on työskennellyt taiteilijana mm. vanhainkodeissa, sairaaloissa, vankiloissa, lastenkodissa.

Timo Harjun esikoiskokoelma Kastelimme heitä runsaasti kahvilla (ntamo 2009) kertoo runoilijan kokemuksista mm. vanhainkodissa, ja sai kirjavan vastaanoton: reaktiot ulottuivat Hesarin dissauksesta aina Kritiikin kannukset -palkintoon. Harjun toinen kokoelma Kaikenhymyiset (ntamo 2015) sisältää intiimejä perherunoja. Harju on kiinnostunut runojen kyvystä paljastaa, mutta myös parantaa, siitä, miten monella tavalla runo voi hoivata.

Runojaan esittää myös J.H. Erkon kirjoituskilpailun tänä vuonna voittanut oululainen MARKO HEIKKINEN. Erillisyyden kokemuksesta syntyneet koomiset ja koskettavat havainnot tekevät lukemisesta riemastuttavaa. ”Tekstit vetävät mukanaan ja saavat tuntemaan laajalla skaalalla”, lausui runoista raati, joka luonnehti humoristisesti nimettyä kilpailutyötä no päiväkirjamaisista merkinnöistä koostuvaksi hienoksi kokoelmaksi, jonka peräkkäisistä havainnoista puhujaksi hahmottuu yksinäisyyttään poteva nuori mies. Heikkinen opiskelee kirjallisuutta Oulun yliopistossa, ja hän soittaa ulkomaillakin mainetta niittäneessä yhteessä Satellite Stories.

Kokkolasta saapuu monialainen taiteilija KEKE LAMMASSAARI. Hän esittää tällä kertaa pienoismonologin Pussisen akka, joka perustuu Pentti Haanpään samannimiseen novelliin.

OUTI-ILLUUSIA LILJA esittää omia tekstejään performanttisessa hengessä yhdessä kitaristi KASPERIN kanssa. Outi-Illuusia Lilja on helsinkiläinen runoilija, esitystaiteilija ja graafinen suunnittelija. Hänen tuore runoteoksensa Värillisiä ihmisiä (ntamo 2015) kieli pursuaa kouriintuntuvia, sadunomaisia, faabelimaisia ja maagisiakin tunnelmia. Niissä on kehollisuutta, unenomaisuutta, ihmetystä ja surua sekä luottamusta siihen, että ihmisen kaikkia värejä on mahdollista katsoa ja ymmärtää.

llan päätteeksi esiintyy pääkaupunkilainen popyhtye LOKIT. Orkesteri ammentaa heleät sävelensä uuden aallon punkista, 90-luvun vaihtoehtorockista, indiepopista ja iskelmästä. Lokit-yhyeessä vaikuttaa mm. Sur-rurista, Merriesistä ja Black Twig -yhtyeestä tuttuja tyyppejä. Yhtye aloittaa soitannansa klo 22. Linkistä samplea:https://soundcloud.com/temmikongi/lokit-korpimaisema

Tervetuloa!