Seuraava Musteklubi 17.4. klo 19 Ravintola Tubassa

Huutomerkki ry järjestää Musteklubin Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2, Oulu) perjantaina 17.4. klo 19.

Klubin alkajaisiksi Kari Sallamaa esittelee uutuuskirjaansa Viisi sinistä miestä (Ntamo 2015). Kyseessä on veijariromaani Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -teoksen hengessä. Eletään vuotta 1872. Liikeellä on mm. leski- ja orpokassan lainannut fennomaaninen virkamies, pakkohuutokauppauhan alla oleva talonpoika, kaartista karannut soturi sekä mereltä eksynyt perämies. Myös Kivi itse tulee vastaan, ja Runebergitkin tavataan Porvoossa.
Kari Sallamaa on tehnyt elämäntyönsä kirjallisuuden opettajana eri tehtävissä pääosin Oulun yliopistossa, mutta myös Helsingin, Tromssan ja Wienin yliopistoissa. Hän julkaissut myös kaksi etnofuturistista runokokoelmaa ja niiden vironkielisen koosteen.

Illan toinen kirjailijavieras on Minna Mikkonen, joka tarinoi esikoisteoksestaan Kivenkerääjät (Minerva 2015). Kivenkerääjät kertoo menetyksestä ja surusta, ja ennen kaikkea lapsen ihmeellisestä lahjasta tavoittaa valo pimeässäkin, kertoa se näkyväksi. Minnaa jututtaa Anu Enqvist.
Minna Mikkonen on oululainen kirjoittaja, kirjoittamisen ohjaaja ja kirjallisuuden opiskelija.

Lyhytelokuva ”Visiitti” on oululaisen metsästäjä-keräilijä Matti Ollikaisen ohjaama dokumentti, jossa näytetään entisen Neuvostoliiton presidentin, Mihail Gorbatšovin saapuminen Ouluun vuonna 1989. (Tuotanto: Harasoo Films). Ohjaaja on itse paikalla ja saattelee yleisön elokuvatunnelmiin kertomalla dokumentin taustoista.

Folk-hengessä tunnelmoi akustisesti Panu Ahtinen, joka esittää emoyhtyeensä Villi Huhun kappaleita sekä omia soolobiisejään.

Klubin päätteeksi esiintyy Slow Down Joe. Kyseessä on aikuisten miesten ”Rock bändi” joka soittaa mm. Beatlesia, Claptonia ja CCR:ää. Coveria ei jätetä vieläkään!
Klubille on vapaa pääsy.