Poetry slamin Oulun aluekarsinta Tubassa 8.6.

Lavarunouden suomenmestari 2023 on haussa! Huutomerkki ry järjestää Poetry slamin SM-kisojen Oulun aluekarsinnan 8.6. klo 19-21. Paikka on Tuba Food and Lounge osoitteessa Mannenkatu 2. Karsinnan voittaja jatkaa finaaliin, joka pidetään Tampereella TTT-klubilla lauantaina 9.9. Karsinta on tarkoitettu ensisijaisesti Oulun seudun asukkaille.

Poetry slamissa osanottajat esittävät omia runojaan ilman rekvisiittaa tai taustamusiikkia (muistiinpanot sallitaan). Jokaisella on maksimissaan kolme minuuttia aikaa per kierros esittää yksi tai useampi runo. Viisi puolueetonta tuomaria valitaan yleisön joukosta, ja he antavat jokaiselle esitykselle pisteet 0-10 väliltä yhden desimaalin tarkkuudella. Tämän jälkeen parhaat ja huonoimmat pisteet poistetaan ja loput kolme lasketaan yhteen. Kilpailussa on kolme kierrosta, joista jokaisen jälkeen tippuu puolet kilpailijoista pois ja pisteet nollataan.

Kisailemaan voi ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla: kari.ensio.miettunen@gmail.com sekä paikan päällä 30 minuuttia ennen tilaisuuden alkua, mikäli kisailupaikkoja on vielä jäljellä. Mukaan mahtuu 16 nopeinta.

Kisan juontaa Kari Miettunen yhdessä vielä nimeämättömän pisteenlaskijan kanssa. Kaksikko havainnollistaa tilaisuuden aluksi, miten kilpailu ja tuomarointi tapahtuu käytännössä.

Poetry Slamin säännöt:

1. Runoilija ilmoittautuu etukäteen järjestäjälle tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.

2. Runoilija esittää vain omia runojaan.

3. Kansainvälisten poetry slam -sääntöjen mukaisesti esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksen tuomaristo arvioi kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

4. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteissä karsinnan juontaja valitsee jatkoon pääsijän.

8. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut. Toisella ja kolmannella kierroksella ei lasketa mukaan edellisten kierrosten pisteitä.

9. Karsintojen kolmannella kierroksella runoilee kolme kilpailijaa, joista voittajan valitsee sama

tuomaristo.

Tervetuloa kisaamaan, tuomaroimaan tai yleisöksi!

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita:

https://www.viitapiiri.fi/…/turvallisemman-tilan…/