MUUSAJUHLIEN WELLERISMI-KILPAILU KÄYNNISSÄ

Muusat kutsuvat sinua kirjoittamaan oma wellerismisi!

”Olipa onni ettei ollut sakset, sanoi mummo kun puukko silmään putosi.”

”Konstit on monet, sanoi akka, kun kissalla pöytää pyyhki.”

Mitä edellä olevissa sanomuksissa on yhteistä? Se, että ne ovat wellerismejä eli sutkauksia. Niiden muoto noudattaa kaavaa: repliikki > sanoja > hupaisa jatke, joka toisinaan kääntää sananlaskun käyttötarkoituksen aivan nurinkuriseksi.

Wellerismi on saanut nimensä Charles Dickensin romaanista Pickwick-kerhon jälkeenjääneet paperit, jossa palvelija Sam Weller käyttää runsaasti edellisen kaltaisia sanomuksia. Wellerismejä vilisee eri kielissä ympäri maailmaa, eikä suomen kieli monine murteineen ole poikkeus. Wellerismeistä saat kätevästi lisätietoa verkon hakukoneiden avulla. Huomaathan, että kaikki sutkautukset eivät ole wellerismejä!

Alla pari linkkiä aiheesta:

www.kirjastolinkit.ouka.fi/kaleva/helmi05/3042292.xml
www.virtaaajassa.fi/veikeat-wellerismit-sattuvat-sanomukset/
www.kemppinen.blogspot.com/2006/11/sopimattomia.html

Osallistumisohjeet:

Lähetä korkeintaan kolme suomenkielistä, itse keksimääsi wellerismiä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys@huutomerkki.fi sekä nimimerkillä että oikealla nimellä varustettuna. Wellerismit välitetään tuomaristolle vain nimimerkin kera anonymiteetin säilyttämiseksi. Voit myös lähettää wellerismin tekstiviestinä Muusajuhlien tuottaja Kari Miettuselle numeroon 050 363 9259. Laita myös tällöin mukaan oikea nimesi sekä nimimerkkisi.

Aikaa wellerismien tekoon on 10.8 saakka. Kilpailuraati valitsee saapuneista wellerismeistä mielestään onnistuneimmat, ja voittajille ilmoitetaan tuloksista henkilökohtaisesti 16.8. mennessä.

Voittajat julkistetaan Oulun Muusajuhlien Muusaklubilla Tuba Food and Loungessa (Mannenkatu 2, Oulu) lauantaina 20.8. Parhaille welleristeille on luvassa tuote- ja kirjapalkintoja, ja voittajille tiedotetaan tuloksista etukäteen.

www.oulunjuhlaviikot.fi/muusajuhlien-kirjoituskilpailu-on-kaynnissa-aina-10-8-saakka-kirjoita-oma-wellerismisi/

www.muusajuhlat.fi