Musteklubilla 1.3. Jarno Mällinen, Jyrki A. Mäki, Kaneli ja Risto

Huutomerkin maaliskuisella Musteklubilla on vallan hirmuinen kattaus! Tarjolla kahdet kirjajulkkarit ja musiikkia kahden yhtyeen voimin.

KLO 21-23 (vapaa pääsy)

Kirjajulkkarit
JARNO MÄLLINEN: HIEKKAAN PIIRRETTY HIRVIÖ
Haastattelijana Jyri-Jussi Rekinen

Sarjakuvajulkkarit
JYRKI A. MÄKI: KISKOJA
Haastattelijana Harri Filppa

Teatteria: Kulttuuriosuuskunta PUHURI esittää kohtauksia Kiskoja-sarjakuvaromaanista

Musiikkia: KANELI

Klo 23.00 => (liput 14 e)

RISTO

*

Klubin aluksi juhlitaan Radiopuhelimet-yhtyeestä tuttujen herrojen, Jarno Mällisen ja Jyrki A. Mäen, uusien teosten julkkareita.

Mällisen uusi romaani, Hiekkaan piirretty hirviö (Like), on kertomus Herkosta, hanttihommissa viihtyvästä toimittajasta. Päätoimittajan vaihtuessa sivistys ja kulttuuri unohdetaan ja alkaa halpahintainen lukijoiden kosiskelu. Mällinen rakentaa absurdin ja mustan huumorin sävyttämän kertomuksen nykypäivän mediatalomeiningistä. Teos on Mällisen toinen romaani. Ensimmäinen, Kieroonkasvukertomus (Like), ilmestyi vuonna 2011.

Jyrki A. Mäen sarjakuvateoksen nimi on Kiskoja (Like). Maagisessa tarinassa Valtte Railo astuu junaan, ja matka taittuu ravintolavaunun omalaatuisessa seurueessa, vaikka mitään ei ole tarkoitus ottaakaan. Kun väsynyt matkaaja vaipuu uneen, kuvitelmat muuttuvat karmaiseviksi – mutta ovatko ne unta ensinkään? Mäen edellinen sarjakuvaromaani Hermolomamatka (Like) oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2012.

Kulttuuriosuuskunta Puhuri esittää Kiskojasta kohtauksia teatterin keinoin!

Kirjajulkkareiden jälkeen lavan valloittaa hurmaava kolmen sisaruksen yhtye Kaneli. Trio sekoittelee hyväntuulisesti folkahtavaa poprockia, countrya ja bluegrassia. Ohjelmistosta löytyy kanelilaisten omien biisien lisäksi myös mm. Red Hot Chili Peppersin, Beatlesin, Simon & Garfunkelin ja Bob Dylanin covereita.

Kanelin lopeteltua settinsä esiintymisvuorossa on yhtye nimeltä Risto. Samalla ilta muuttuu maksulliseksi 14 euron lipuin.

Leiskuvan energian päällä suvereenisti surffaileva, härski & herkkä, likipsykoottista gogo-energiaa huokuva, avantgardellekin haiskahtavaa lo-fi musiikkia esittävä rockyhtye Risto on tunnettu erityisesti siitä, että keikan jälkeinen tunnelma tippuilee katonrajasta vielä monen päivän jälkeenkin.

”Vaikka Riston musiikissa solisti Ylihärsilän lyriikat vetävät väkisin päähuomion puoleensa, ei yhtyeen taiteellinen voima lepää vain sen johtohahmon sanomisten varassa. Hämmentävän mustasta huumorista silkan ahdistuksen kautta absurdiin koukkaavat sanoitukset ovat ensialbumilta alkaen saaneet vastaparikseen tehokkaan musiikillisen kehikon. Pidättelyn, paisutusten ja purkausten vuorottelu luo Riston musiikkiin epätavallisen jäntevää dramaturgiaa. Milloin Gösta Sundqvistista tai Ennio Morriconesta, milloin Brian Wilsonista tai Serge Gainsbourgista muistuttavat sovitukset ovat teräviä oivalluksia täynnä.” – Soundi 1/2011 –

Linkkejä:
http://www.like.fi/kirjat/hiekkaan-piirretty-hirvio
http://www.like.fi/kirjat/kiskoja
http://www.youtube.com/watch?v=Ej59lIK8KhU
https://www.facebook.com/ristoristo?fref=ts

Tilaisuuden juontaa Huutomerkki ry:n tuottaja Kari Miettunen, joka aikoo lukea ääneen vallitsevan tangokuninkaan, runoilijaksikin ryhtyneen Kyösti Mäkimattilan runoja.

Tervetuloa!