MUSTEKLUBI TUBASSA 31.3. klo 19-22

Huutomerkin seuraava Musteklubin pidetään torstaina 31.3. klo 19-22, paikkana Tuba Food and Lounge osoitteessa Mannenkatu 2, Oulu. Ohjelma on  tuttuun tapaan  varsin  monimuotoinen!

MINILUKUPIIRI

Jarkko Korpuan ja Matti A. Kemin minilukupiiri on lukenut tämän kevään Runeberg-palkinnon voittaneen Quynh Tranin esikoisromaanin Varjo ja viileys (Teos), ja avaa klubin alkajaisiksi lukukokemuksiaan yleisölle. Kirjassa ääneen pääsevät Pietarsaaren ruotsinkieliset vietnamilaiset, kertojana Quynh Tran, jonka vanhemmat muuttivat Suomeen vuonna 1989, samana vuonna kun Tran syntyi. Keskiössä on kolmihenkinen perhe. Äiti Má tekee töitä ja haaveilee vaurastumisesta, isoveli Hieu on kiinnostunut tytöistä ja nimettömäksi jäävä pikkuveli tarkkailee sivusta. Puitteina toimii pieni pohjanmaalainen pikkukaupunki, sen ihmiset ja vietnamilaispiirit.

RUNOESITYKSIÄ

Lavalle nousevat oululaiset runoilijat Jenni Maalismaa, Susanne Kainto ja Anni Alper esittämään omia tekstejään.

KYSY MITÄ TAHANSA RUUMIINAVAUKSESTA

Asiantuntijaksi yleisökysymyksiin saapuu vastaamaan obduktioteknikko Aki Lajunen. Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiempina aiheina ovat olleet mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu sekä betonibrutalismi.

ESITTELYSSÄ: LOSKA

Loska-runozinen neljäs numero Läpi taittuu valoa ilmestyi maaliskuun alussa. Julkaisua saapuvat esittelemään Loskan toinen päätoimittaja Katariina Sarja sekä vieraileva kirjoittaja Sonja Kaisanlahti. Lehteä on jaossa tilaisuudessa ilmaiseksi.

MUSIIKKIA: HEIKKI HALLANORO

Takana viidakkokuumeinen sairaalakaranteeni, levytysurakka ja käsittelemätön perhetragedia. Heikki Hallanoro vetäytyy vuorille. Vaelluksillaan Pyreneillä ja Atlasvuorilla, Grönlannin autioilla erämailla sekä Romanian susista sankoilla Karpaaterilla Heikki hyräilee ja kirjoittaa Perhosten nektaria -albumin laulut ja sanelee ”pitkiä ajatuksia” tulevan romaaninsa pohjaksi.

Klubilla Heikki Hallanoro esittää lauluja tuoreelta Perhosten nektaria -albumiltaan. Heikki (laulu, piano, rummut) esiintyy yhdessä Lene Leinosen (basso) ja Ilari Kinnusen (kitara) kanssa, joilta löytyy soittohistoriaa mm. seuraavissa orkestereissa: Terveet Kädet, Lapin Helvetti, Kürøishi sekä The Kolmas. Tänään ei ole kuitenkaan luvassa hc-punkkia, vaan tummanpuhuvaa poprockia, teatraalista kuin Lou Reed konsaan.

Heikki Hallanoro on tähtitieteilijän koulutuksen saanut käsilläkävelevä kulkuri sekä muusikko-kirjailija, jonka erikoisalaa ovat soivat romaanit – kirjat joiden jokaisella luvulla on laulu. Häneltä on julkaistu romaani Viivalla (2012, jonka laulut muodostavat Heikin kaksi ensimmäistä studioalbumia Säveltar (2012) ja Huurrehelmet (2017).

MUSIIKKIA: PLAN E

Plan E:n tummasävyinen ja pelkistetty äänimaisema rakentuu matalaäänisestä laulusta, perkussioista, bassosoitannasta ja uruista. Yhtyeessä on kolme basistia, eikä yhtäkään kitaristia. Yhtyeen musiikkia voikin kutsua kokeelliseksi, mutta se ei ole avantgardistista, hermoja raastavaa atonaliaa, vaan kunnianhimoista ja unenomaista rockia.

Klubille on vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Linkkejä:

www.kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-kirjallisuus/runeberg-palkinto-meni-vietnamilaisen-maahanmuuttajaperheen-hienovaraiselle-kuvaukselle-arviossa-quynh-tranin-varjo-ja-viileys/
www.heikkihallanoro.com
www.inferno.fi/arviot/maarittely-on-astetta-kimurantimpi-tehtava-arviossa-plan-e/
www.huutomerkki.fiwww.tuba.fi