MUSTEKLUBI TUBASSA 13.2. klo 20


Klubi-illan aloittaa Yleisön Elävöittävä Suuri Sivistyksellinen Interaktiivinen Runoimpro eli YES SIR! Kolme yleisöstä valikoitunutta runoilijakokelasta vetää hatusta itselleen aiheen, josta he kirjoittavat runon*. Myöhemmin illan aikana he esittävät teoksensa yleisölle.

Keskipitkän linjan yhteisötaiteilija Timo Harju lukee runoja teoksestaan Korvarunoja (ntamo 2019). Yhdessä Veera Vähämaan kanssa tehtyyn teokseen on koottu runoja laitoshoidossa olevien vanhusten sanoista vuosina 2012-2017. Harju on aiemmin julkaissut kokoelmat Kastelimme heitä runsaasti kahvilla sekä Kaikenhymyiset.


Vuoden 2020 Runeberg-palkinnon voitti runoilija Ralf Andtbacka kokoelmallaan Potsdamer Platz. Proviisori Jarkko Korpuan minilukupiirin oli tarkoitus alunperin kokoontua voittoisan teoksen äärelle avaamaan lukukokemuksiaan yleisölle, mutta teoksen saatavuusongelman takia piiri ottaa käsittelyynsä ehdokkaana olleen Meiju Niskalan esikoisteoksen Sata kirjettä kuolleelle äidille (WSOY). Kyseessä on suruteos, jota haastavasta aiheesta huolimatta kannattelee ilmava, valoisa kieli.

Sika säkissä show’ssa musiikkitaiteilijat Elisa ja Taneli arpovat historian suurimmat hitit esittääkseen ne niin uudella ja raikkaalla tavalla, että skeptisimmät saattavat jopa epäillä, onko kyse edes samasta kappaleesta!

Elisa Koivupuro: laulu ja helistin**

Taneli Knuutinen: keyboards

Illan päätteeksi Oulussa asuva laulaja-lauluntekijä Juho Paavola esittää valikoiman kirjoittamiaan maanläheisiä tarinoita vuosikymmenten varrelta. Tarjolla on muun muassa näkymiä kanjonin reunalta sekä kohtauksia syvyyksistä leppoisan bluesfolk-ilmaisun kera. Mainittakoon, että Juholle hyvä boogie ja vahva tunnelma ovat tärkeimmät asiat elämässä.

Klubille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

* Runous on kirjallisuuden muoto, jossa kieltä käytetään esteettisesti sen kieliopillisen oikeellisuuden sijaan tai lisäksi. Runo on mahtavan notkea muoto, joka kapinoi määritelmiä vastaan. Tunnettuja runoilijoita ovat mm. Homeros, T. S. Eliot ja Harri Holtinkoski.

** Helistin on soitintyyppi, johon kuuluvat kaikki ravistettavat idiofoniset soittimet. Helistimet ovat myös suosittuja pikkulasten, etenkin vauvojen, leluja.