MUSTEKLUBI SPECIAL: ESSI KUMMUN ALASTON LUKUPIIRI -KIRJAN JULKKARIT TUBASSA 14.4. KLO 21

Musteklubin erikoisjakso juhlistaa kirjailija Essi Kummun kirjamaailmaan sijoittuvan romaanin Alaston lukupiiri (Tammi 2023) ilmestymistä perjantaina 14.4. klo 21 alkaen. Sijainti on viihtyisä ja retrohenkinen Tuba Food and Lounge osoitteessa Mannenkatu2, Oulu. 

Illan aikana keskustellaan paitsi uutuuskirjasta ja sen teemoista, myös itsestä kirjoittamisen etiikasta. Ohjelmassa on myös runoutta ja musiikkia.

Pari sanaa teoksesta: Alaston lukupiiri kysyy, riittävätkö sanat todellisen yhteyden luomiseen vai tarvitaanko siihen jotain muutakin. Kustannustoimittaja Ellen saa kutsun salaiseen illanviettoon. Alastomassa lukupiirissä pöydät notkuvat herkuista eikä viinissä kitsastella. Käy kuitenkin ilmi, että jokaisen täytyy riisua ja tunnustaa jotain henkilökohtaista. Yhdessä lukeminen ja riisuminen mylläävät ryhmän jäsenten arkiset asetelmat ylösalaisin, eikä Elleniäkään enää houkuta palata takaisin kotiin. Hän ei halua pois lauman läheisyydestä. Siitä on tullut turvapaikka, jossa voi levätä toisten ajatusten ja kehojen suojassa. Lue lisää kirjasta ja kirjailijasta kustantajan sivuilta:

www.tammi.fi/kirja/essi-kummu/alaston-lukupiiri/9789520445911

KIRJAILIJAKESKUSTELU: ALASTON LUKUPIIRI

Illan aluksi Essi Kummu keskustelee romaanistaan FT Hanna-Leena Määtän kanssa aiheinaan muun muassa satiiri ja karnevalismi kirjallisuudessa, kertomiseen liittyvä valta sekä kirjallisten markkinoiden etiikka. Kirjallisessa maailmassa on meneillään murros. Mistä on kyse? Alastoman lukupiirin keskeisiä teemoja ovat yhteisöllisyyden ja paikan kaipuun lisäksi halun teollisuus, ruumiillisuuden kuvaukset ja ajatusten kehollistuminen.

Keskustelun päätteeksi Essi Kummu lukee romaanistaan otteen, jota Heikki Hallanoro säestää pianolla.

KIRJAILIJAKESKUSTELU: ITSESTÄ KERTOMISEN ETIIKASTA

Essi Kummun kanssa itsestä kertomisen etiikasta keskustelemassa ovat Pauliina Vanhatalo ja Jenny Kangasvuo. Kaikkien kolmen kirjailijan julkaisuissa kirjailijoiden omat kokemukset ovat tärkeitä lähtökohtia. Kummun romaanit katselevat maailmaa erityisen autofiktiivisen linssin läpi, samoin kuin Vanhatalon nonfiktio ja Deborah Levy-käännökset sekä Kangasvuon uusin monisuhteisuutta käsittelevä romaani Hiukset takussa (Teos 2023). Kirjailijat pohtivat myös, millaisia eettisiä ongelmia liittyy siihen, että kirjoittaa itsensä lisäksi myös läheisistään.

RUNOA & MUSIIKKIA: HARMAS FEAT. ALE HUMAN

Harmas feat. ale human yhdistelee uudella tavalla runoutta ja spoken wordia mies ja kitara -tyyliseen laulaja-lauluntekijyyteen. Esityksessään he kertovat elämästä ja ihmisyydestä, niistä ihmisyyden pienistä raoista, joista valo voi päästä sisään. Taiteilijanimien takaa löytyvät Henri Armas ja Ailu Hosionaho, joiden juuri ilmestynyttä uutta tuotantoa löytyy linkistä:

www.open.spotify.com/track/5JFMdjRE5hGgRtweb9SHEz?si=P-VTT4Q1QA6G4PB4m1my8w&utm_source=copy-link

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

– Esteetön pääsy

– Inva-WC

www.huutomerkki.fi

www.tuba.fi