Musteklubi perjantaina 10.3.

Huutomerkki ry järjestää Musteklubin Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2, Oulu) perjantaina 10.3. klo 20 alkaen.

Illan aluksi runojaan esittävät Riikka Ulanto ja Janne Koskinen.

Runo-Kaarina kilpailun viime vuonna voittaneen Riikka Ulannon esikoiskokoelma on nimeltään Vedelmiä. Koulutukseltaan hän on muusikko ja kirjastonhoitaja. Tällä kertaa runoilijaa säestää muusikko ja lauluntekijä Lauri Tuohimaa. Janne Koskinen on itseoppinut runoilija ja muusikko, joka tankamitan käytyä ahtaaksi löysi uuden arkaaisen haasteen terzanelleista. Koskisen runot ovat tuokiokuvia murenevista maailmoista, ihmisyyden ongelmista ja arkisten ajatusten seuraamuksista.

Kirjailijavieraaksi saapuu Jarno Mällinen, joka tunnetaan myös Radiopuhelimet-yhtyeen lauluntekijänä ja kitaristina. Mällisen juuri ilmestynyt teos Kotirintama (Like) on sotavuoteen 1941 sijoittuva romaani, jossa keskiössä on pienen pojan lapsuuden loppu, isän väkivallan uhka ja perheen vaiettu historia. Mällinen on aikaisemmin julkaissut teokset Kieroonkasvukertomus ja Hiekkaan piirretty hirviö. Kirjajulkkarihengessä Mällistä haastattelee toimittaja Jyri-Jussi Rekinen.

Laulutaiteilija ja fyysinen esitystaiteilija Meri Nikula esittää teoksen Vokaali mosaiikki – musiikkia yhdellä äänellä. Kehittämänsä tekniikan avulla hän tekee kollaaseja äänellään yhdistellen useita laulutekniikoita. Musiikissa kuuluu monien musiikkikulttuurien vaikutus ja toismaailmallinen tunne seireenien ja mytologisten jumalattarien vahvasta läsnäolosta.

Saaga Sees esiintyy ystävänsä Korg Krome 88:n kanssa. Lauluissaan hän pohtii muun muassa mikä on ihmisten soidin, mitä unet tekevät keittiössä ja miksi hän herää saarnaajan viitan alta. Seesin taidepop kauhoo vaikutteita bluesista, hiphopista ja monenmoisesta vaihtoehtomusiikista.

Illan lopuksi esiintyy Suuri Taiteilija, kylähulluksikin mainittu Kari Tykylevits Tykkyläinen Siuruan kansantasavallasta. Luvassa on rämebluesia sikarilaatikkokitaralla sekä multi-instrumentaalisesti säestettyä laulua, karjumista ja muuta taiteen ytimeen menevää ryhdikästä hulluutta.

www.turunmessukeskus.fi/runo-kaarina-2016-torniolainen-riikka-ulanto-runokokoelma-vedelmia/

www.like.fi/kirjat/kotirintama

www.merinikula.com

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!