Jaakko Markus Seppälä

Jaakko Markus Seppälä

Jaakko Markus Seppälä (s. 1983 Raahessa) tunnetaan maailmalla rakkauden suurlähettiläänä, kaikkien janoisten sankarina ja ikiliikkujan keksijänä.

Tämä kaikki osoittaa, miten hyvin Jaakko Markus Seppälä maailmalla tunnetaan.

Tilanne on kuitenkin kohentumaan päin: Tammikuussa 2015 herra Seppälän esikoisromaani Lemen näki päivänvalon Like Kustannuksen toimiessa kätilönä. Tyylilaji: Scifi, kyberpunk, trilleri.

Huutomerkin jäsen vuodesta 2010, mies on kunnostautunut myös novellistiikan ja laululyriikan saralla. Jaakon tarinoita on julkaistu mm. seuraavissa aviiseissa: Parnasso, Portti, Kultakuoriainen, Usva, Oulun Ylioppilaslehti sekä tietysti Hallaus.

Laulujaan herra Seppälä esittää epävireisen Landolan säestyksellä erinäisissä alamaailman kapakoissa. Toisinaan omalla nimellään, mutta yleensä salanimen suojissa. Älkää vain kertoko kenellekään, että tuo salanimi on Morgoth Roivainen.

Tehtäköön tiettäväksi, että Seppälä/Morgoth on varteenotettava tekijä Suomen lyyrillisen skenen armottomalla taistelukentällä: Hänen sydäntäriipaiseva ghettorap-balladinsa Routa ja Rohee voitti pronssia Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheisessa sävellys- ja sanoituskilpailussa. Niin ikään hänen kultainen klassikkoteoksensa Kostopyörä ansaitsi kunniamaininnan samasta mittelöstä.

Tykkäileepi: Juice Leskinen, Kurt Vonnegut, Jarkko Martikainen, Stanislaw Lem, Italo Calvino, Johanna Sinisalo, Haruki Murakami, Junnu Vainio, Mika Waltari ja Alistair Maclean.

”Kirjoittaminen merkitsee minulle ainoaa työtä, jolle voisin kuvitella elämäni omistavani.”