Huutomerkin Musteklubi 23.10. klo 21 Rummers’ Clubilla

Huutomerkki järjestää Musteklubin Rummers’ Clubilla (Uusikatu 23, Oulu) perjantaina 23.10. alkaen klo 21.

Kattaus on perinteiseen tapaan monipuolinen ja mielenkiintoinen. Ohjelmassa on runoutta, räppiä, kirjallista freejazzia, rokkia ja yleisölle avointa runoimproilua:

MIKI LIUKKONEN
KAHDEN MIEHEN YLIVOIMA
KSP
RUNOIMPRO
MIGHTY MATE
NUORET MARTTYYRIT
DJ NOLO MANOLO

Oululainen kirjailija-runoilija ja muusikko MIKI LIUKKONEN esittää runoja mm. uusimmasta kokoelmastaan Raivon historia (WSOY 2015) ja kertoo samalla teoksensa taustoista ja syntyvaiheista.

Liukkosen esikoiskokoelma Valkoisia runoja julkaistiin vuonna 2011, ja seuraavana vuonna ilmestyi kokoelma Elisabet. Vuonna 2013 julkaistiin Liukkosen esikoisromaani Lapset auringon alla, joka oli Runeberg-palkintoehdokkaana. Liukkonen on voittanut J. H. Erkon kirjoituskilpailun, ja vuonna 2012 hänelle myönnettiin Oulun kirjailijaseuran Nuori Pakkala-palkinto. Liukkonen soittaa kitaraa The Scenes -yhtyeessä.

KAHDEN MIEHEN YLIVOIMA on RISTO OIKARISEN (saksofonit & lausunta) ja JUKKA VIIKILÄN (rummut & lausunta) kirjallinen freejazz-duo.

Risto Oikarinen on kajaanilaislähtöinen, Helsingissä asuva muusikkotaustainen runoilija, joka soittaa klarinettia ja saksofonia. Oikarinen voitti vuonna 2003 Eino Leinon runokilpailun sekä Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2005. Hänen teoksiaan ovat Puupuhaltaja (Otava), Katumusharjoituksia (Gummerus) sekä Värioppi (Otava).

Jukka Viikilä on helsinkiläinen runoilija ja dramaturgi. Häneltä on julkaistu runokokoelmat Runoja (Gummerus), Runoja II (Gummerus) sekä Janne Nummelan ja Tommi Nuopposen kanssa teos Ensyklopedia (Poesia).

KSP on hipidi-hiphoppia ja räppiä esittävä hutera kaksikko kylymästä oulusta. SMULION & PEKEDIN lisäksi keikalla häärii DJ KIMBONGILL. Linkistä samplea: https://www.youtube.com/watch?v=1zPLs8PjtQA

Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua illan juontajan, KARI MIETTUSEN vetämään runoimproon, jossa sanataiteen pariin heittäytyvät uskalikot saavat runojensa aiheet suoraan yleisöltä!

Illan päätteeksi esiintyy kaksi loistavaa oululaista yhtyettä: MIGHTY MATE sekä NUORET MARTTYYRIT.

Mighty Mate on oululainen rock-yhtye, jonka musiikissa on vahvasti läsnä 90-luvun rock, sekä kaikuja 70-luvun rockista. Yhtyeeltä on tulossa EP lähitulevaisuudessa. Musablogi Rosvot noteerasi Mighty Maten taannoin blogipalvelussaan:
http://rosvot.fi/kovaapaskaa/in-oulu-we-trust-others-are-fucking-pointless-ookko-kuullu-mighty-matea

Nuoret Marttyyrit soittaa rosoista suomenkielistä rokkia, jossa teksteillä ja biisien tunnelmalla on vahva asema. Yhtye on julkaissut pitkäsoiton Nuoret Marttyyrit tulevat, ja valmistelee tällä hetkellä toista julkaisua. Yhtye on ehtinyt niittää mainetta kovana livebändinä – Soundi noteerasi helmikuisen Helsingin keikan näin: http://www.soundi.fi/uutiset/viikon-viisi-kovaa-kotimaista-rikoslaki-jabaduu-jam-nuoret-marttyyrit-joosua-ja-jani-matti

Klubille on vapaa pääsy klo 23 asti, jolloin bändit Mighty Mate ja Nuoret Marttyyrit aloittavat soitannan. Liput kustantavat 5 € (+ 2 € eteispalvelumaksu)

Sikäli kuin välämää riittää, väliaikamuzakista huolehtii DJ NOLO MANOLO.

Tervetuloa!