DYLAN-MUSTEKLUBI 27.1. TUBASSA

Huutomerkki järjestää MUSTEKLUBIN Bob Dylan -teemalla perjantaina 27.1. Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2) klo 20 alkaen.

Bob Dylan kirjoitteli ahkerasti runoja jo kymmenvuotiaana. Televisiosta hän katseli varieteeohjelmia ja länkkäreitä. 14-vuotiaana nuorukainen vuokrasi halvan kitaran, alkoi tehdä lauluja jotka osoittautuivat vuosikymmenten saatossa niin merkittäviksi että hän sai niiden johdosta Nobel-palkinnon. Nobel-palkinnon myöntämistä Dylanille on pidetty merkkinä kirjallisuuden linnakkeen murtumisesta; laulujen sanoituksia on usein väheksytty, eikä niitä ole pidetty oikeana kirjallisuutena.

Huutomerkin järjestämässä Dylan-illassa kuullaan Bob Dylania käsitteleviä puheenvuoroja ja niiden lomassa Dylanin musiikkia paikallisten muusikoiden esittäminä.

Illan aluksi HETA KAISTO puhuu trubaduurihistoriasta, miehistä, naisista, ja siitä, mitä on rakkaus Dylanin lauluissa. Heta Kaisto on tutkija Helsingistä, jonka kiinnostuksen kohteita ovat kokeellinen kirjoittaminen, taideteoriat ja laulut. Dylanin hän löysi aikoinaan kirjastosta, kuten suurimman osan kaikesta tärkeästä.

JYRI-JUSSI REKINEN ja PETRI LAUKKA aprikoivat mobiilin sisään jumittuneina Dylanin kappaletta Stuck Inside with a Mobile with a Memphis Blues Again. Jyri-Jussi Rekinen ja Petri Laukka ovat toimittajia.

AAPO KUKKO esitelmöi aiheesta Tylanin Popia eli nobel-lyriikkaa suomeksi. Miten vartiotornia pitkin kuljetaan? Muuttuvatko raamattuviittaukset vitsauksiksi? Miten Juice Leskinen liittyy tähän kaikkeen? Aapo Kukko on sarjakuvataiteilija ja sanojen kanssa kompuroiva ynnä taituroiva ihmisen poika.

TIMO JUNTUSEN puheenvuoron otsikkona on Shelter from the Storm – verta erään laulun jäljillä. Kuinka tehdä Dylanin biisiin suomalaiset sanat? Timo Juntunen on rovasti, runoilija ja hailuotolainen rantakivi. Hän taiteilee myös Uolevi Haapalan nimellä.

Puheenvuorojen välissä Bob Dylanin kappaleita esittävät seuraavat artistit ja kokoonpanot:

HETA KAISTO
JUKKA TERVO
J. ASLAK RÄSÄNEN
MIKA KOLEHMAINEN & JOHANNA LAURILA
PIRJO JA KARI SUVILEHTO
HILMAR GARÐARSSON
ANTTI VIITALA
LAURI PEISTERÄ
TUOMAS & JENNY
HRA TUMMA & HRA VAALEA
Burleskitaiteilija REGIINA DIEDER bändeineen

Klubin päätteeksi pidetään Dylan-jamit!

Illan aikana kuullaan myös Bob Dylan -vitsikilpailun satoa. Kilpailuun voi osallistua laatimalla oma Bob Dylan -aiheinen vitsi, jonka voi tulla itse esittämään tilaisuuteen tai lähettämällä se Huutomerkin tuottaja Kari Miettuselle s-postilla (kari.ensio.miettunen@gmail.com) tai tekstiviestillä (050 363 9259). Parhaat vitsit palkitaan. Myös vanhat Dylan-vitsit ovat tervetulleita, mikäli sellaisia sattuu löytymään!

HUOM! Esiintyjälista saattaa vielä täydentyä, editoimme ohjelmasisältöä sitä mukaa kuin muutoksia tulee.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.