KIRJOITTAJAKOULUTUSTA OULUN MUUSAJUHLILLA

Huutomerkki ry:n tuottama sanataidefestivaali Oulu Muusajuhlat järjestetään tänä vuonna 13.-18.8. Festivaali tarjoaa perinteiseen tapaan myös kirjoittajakoulutusta. Tällä kertaa paneudutaan kauhutarinoiden kirjoittamiseen. Ilmoittautuminen kurssille on paraikaa meneillään. Lue lisää alta.

KIRJOITTAJAPAJA: PELOTTELEMISEN TAITO

Ajankohta: lauantai 17.8. klo 9-16

Paikka: Oulu, tarkemmin kurssikutsussa.

Haluatko oppia kirjoittamaan ihon alle meneviä kauhutarinoita?

Onko kauhu vain hirviöitä, murhaajia ja kirkumista, vai piileekö sen lumo syvemmällä? Miksi kauhufiktio pelottaa – ja milloin se ei pelota? Kuinka kirjoitetaan kauhua, joka jää kummittelemaan mieleen? Entä sulkeeko kauhu pois naurun, vai ovatko ne lähempänä toisiaan kuin luuletkaan? Työpaja sisältää luento-osuuksia, keskustelua sekä kirjoitusharjoituksia ja tarjoaa vinkkejä niin proosan kuin draamankin kirjoittajalle.

Työpajan ohjaa kirjailija, FM Artemis Kelosaari (kuvassa). Hän on kirjoittanut muun muassa tietoteoksen ihmissyönnin historiasta (vuonna 2019 ilmestynyt Kannibaalikirja), koonnut kansien väliin Tampereen ja Turun kummitustarinaperinnettä sekä ollut kauhunovelleillaan kahdesti ehdokkaana Suomen parhaalle scifi- tai fantasianovellille myönnettävälle Atorox-palkinnolle. Läpi tuotantonsa hän on tutkinut rajojen rikkomista ja eksistentiaalista angstia.

Pajan järjestää yhteistyössä Huutomerkki ry ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, ja se on tarkoitettu yli 15-vuotiaille kauhutarinoiden kirjoittamisesta kiinnostuneille. Osallistumismaksu on 25 euroa, ja ilmoittautumisaikaa on 9.8. saakka. Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet löytyvät kesäyliopiston sivuilta: www.ppkyo.fi

Oulun Muusajuhlat on osa 31.7.-13.8. järjestettävää Oulun juhlaviikkoja. Festivaaliohjelma julkaistaan kohtsillään juhlaviikkojen sivuilla: www.muusajuhlat.fi (sivujen päivitys meneillään).

Oulun Muusajuhlat on ekokompassisertifikoitu festivaali. Pyrimme pienentämään sen järjestämisestä koituvaa ympäristökuormitusta. Lisätietoja: www.oulunjuhlaviikot.fi/ymparisto/