OULUN MUUSAJUHLAT 2024

OULUN MUUSAJUHLAT -SANATAIDEFESTIVAALI 13.-18.8.2024

Antiikin yhdeksän runotarta eli muusaa ovat innoittaneet ihmiskuntaa antiikin ajoista saakka. Nyt muusat houkuttelevat jälleen lukemisen ja kirjoitetun maailman pariin. Kirjat ilahduttavat, lumoavat ja vangitsevat. Niiden äärellä voi eläytyä, hurmaantua, muistella, harhailla ja viipyillä – kirjoissa on kaikki meidän tarinamme ja lukemattomat maailmat.

Muusat tuovat elokuussa Ouluun jälleen mielenkiintoisia kirjailijavierailuja, keskusteluja ja musiikillis-poikkitaiteellisia esityksiä moneen makuun kaiken ikäisille!

Uutuuskirjoineen Muusajuhlille saapuvat mm. Jessikka Aro, Jukka Viikilä ja Jari Kupila. Kansainvälistä väriä tuo intialainen poliittinen runoilija Surjit Gag. Teoksistaan kertomassa on lukuisasti kirjailijoita kaikkinensa!

Muusajuhlien iltaklubeja tähdittävät esimerkiksi Esa Eloranta, Mahls sekä Post Babylon. Lisäksi tarjolla on mm. stand up -punkkia, burleskia, monologiesitys sekä kirjallinen vakioveikkaus.

Puolipaneeleissa ihmetellään paranormaaleja romansseja kirjallisuudessa ja sitä, mikä on urheilun yhteiskunnallinen rooli suomalaisuuden rakentumisessa. Kirjoittajapajassa perehdytään kauhutarinoihin, ja Hailuodon kirkossa Sadinmaan rippikoulussa päivitetään kristinusko ja palataan ihmisyyden juurille. Muusasunnuntaina Tähtitornin kahvilassa pidetään kaikille avoin Poetry slam sekä perinteiset Henkisten lajien mestaruuskisat.

Nämä ja paljon muuta ohjelmaa löydät klikkaamalla itsesi sisään festivaalin tapahtumiin alla olevien otsikoiden kautta. Ohjelmisto löytyy myös linkistä: www.muusajuhlat.fi. Ladattava, virtuaalinen ohjelmavihkonen on tekeillä niin ikään.

Festivaalin tuottaa Huutomerkki ry. Tapahtuma on osa Oulun juhlaviikkoja: oulunjuhlaviikot. Muusajuhlat on myös ekokompassisertifikoitu festivaali. Pyrimme pienentämään sen järjestämisestä koituvaa ympäristökuormitusta. Lue lisää: oulunjuhlaviikot/ymparisto

Tervetuloa Muusajuhlille innoituksen lähteille!

Lisätietoja: Kari Miettunen, festivaalituottaja (kari.ensio.miettunen@gmail.com, +35850 363 9259)

TIISTAI 13.8.

KESKIVIIKKO 14.8.

TORSTAI 15.8.

PERJANTAI 16.8.

LAUANTAI 17.8.

SUNNUNTAI 18.8.

SYNTYMÄN JÄLKEEN -NÄYTTELY LIMINGAN TAIDEKOULULLA 3.8.–17.8.2024