KESÄKUUN MUSTEKLUBI POP UP KLONKASSA 29.6. KLO 21

Tervetuloa nauttimaan Huutomerkki ry:n kesäkuisen Musteklubin antimista! Paikka on Pop-up näyttämö Klonkka osoitteessa Hallituskatu 20, Oulu.

Ohjelma:

KIRJAJULKKARIT: MONISUHTEINEN MIES

Monisuhteinen mies. Minun tieni uudenlaiseen elämäntapaan ja -tyyliin on miesnäkökulmasta kirjoitettu kirja monisuhteisuudesta. Kirjan tekijä Petri Henell kertoo avoimen rehellisesti omien kokemuksiensa kautta matkastaan uudenlaiseen, monisuhteiseen elämäntapaan. Henell (s. 1979) on oululainen monitaiteilija ja polyamorinen suhdeanarkisti. Hän on monille tuttu henkilökohtaisiinkin aiheisiin pureutuvan @polymies Instagramtilin kautta ja esiintymisestään Veitola.doc dokumenttisarjassa. Henell on aiemmin julkaissut kolme runokirjaa: Harakka (2016), Merenrantaikkuna (2019) ja Kivinen tie (2023). Musiikkikentällä hänet tunnetaan mm. yhtyeistä Boar ja Space Jam Collective. Haastattelijana Tessa Astre.

KIRJAESITTELY: KUNINKAAN KAUPUNGISSA

Limingan Taidekoulun sarjakuvalinjan vuosittainen julkaisu on tänä vuonna nimeltään Kuninkaan kaupungissa. Tarina lähtee käyntiin Juuan kylältä, josta orvot sisarukset Feija ja Saga ovat lähdössä maahanmuuttajiksi Ruotsiin yhdessä sukulaisperheen ja suvun matriarkan, Marha-Miinan kanssa. Mutkia tulee matkaan heti, kun Sagaa epäillään taskuvarkaaksi, ja tarvitaan suden oveluutta ja mummon taikavoimia, jotta päästään perille Tukholman Jakosbergiin. Kuka on kapteenina salaperäisellä Potfeija- sukellusveneellä? Voittaako Feija levytyssopimuksen yökerhon esiintymisessä? Kuninkaan kaupungissa esittelee todellista historiaa romanien muuttoliikettä Suomesta Ruotsiin, rasismin ja eriarvoisuuden kokemusta ja romanikulttuurin erityispiirteitä maagisen realismin keinoin. Kirjasta ovat kertomassa Tessa Astre ja Olli Kaihua.

Kuninkaan kaupungissa pohjaa Katariina Lillqvistin animaatiokäsikirjoitukseen, joka julkaistaan kokopitkänä stop motion -elokuvana Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen romanielokuvafestivaaleilla 2026. Kirjan valmistumista on valvonut ja tarkistanut Romanikulttuurin museo.

Teokset tekijät: Mikko Jylhä, Olli Kaihua, Lilja Kettunen, Tessa Astre, S.K , Micael Veteläinen, Tanja Sinko, Aliisa Lampi, S. Salo, Niilo Hankonen, Anteri Savukoski, Henry Sahrman, Riikka Sarvas, Miia Koivulampi, Hanna Kukko, Erno Tammelin, E. Mäenpää, Ella Leino ja V. Hakomäki.

RUNOJA: TÄS SÄ

Täs Sä punoo mielen ja kielen yhteen luontohenkisten melodioiden muotoon, juhlistaen monitavuisesti herkeämättömän nykyhetken kaikenkirjavaa riemuvoittoa.

MUSIIKKIA: ANTTI VIITALA

Trubaduuri Antti Viitala laulaa mm. siitä, miten kuuset valvovat meitä salaa, rakkaus on ihanaa mutta Putin ei. Hän myös muistuttaa, että todennäköisyys sille että edes synnymme, on yhden suhde 400 triljoonaan. Hänen näkemyksensä mukaan on siis suoranainen ihme ja etuoikeus soittaa, tehdä ja esittää omia lauluja. Olet saattanut törmätä Viitalaan myös hänen muiden musiikillisten edesottamustensa myötä, kuten Viitala & Yhtye, The Blood Sausage Boys, Tunguska Press ja Aivot.

MUSIIKKIA: MARIAN KYYNELEET

Marian Kyyneleet (kuvassa) on helsinkiläinen akustista, tunnelmallista dreamfolkkia soittava trio, jonka kappaleet soljuvat eteerisistä syvyyksistä keveämpiin balkan-jazz-folkpoljentoihin. Yhtyeen musiikki iskee syvälle ja puhuu rauhan, läsnäolon ja pehmeiden arvojen puolesta ja rakentaa tarinoita rohkeudesta, herkkyydestä ja rauhan tunteesta. Trioon kuuluvat laulajat Hannele Turunen ja Leena Aronen (sello, saksofoni, piano) sekä kitaristi Terho Aalto.

Bändin pitkäsoitto ilmestyi toukokuussa ja kantaa nimeä Sietämätön epävarmuus kalvaa. Albumilta on aiemmin julkaistu kaksi singleä , jotka ovat soineet mm. Spotifyn Suomi-indien helmet ja Suomi indie tänään -soittolistoilla sekä Radio Helsingin uusi ääni-ohjelmissa. Kappaletta Naapurissa ammutaan Mika Roth luonnehti Desibeli.net-arviossaan “murskaavan kauniiksi.”

Marian kyyneleet kotisivut

Liput ennakkoon 7 € ja 10 € ovelta.

Ennakkoliput

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa olemaan yhteydessä ennakkoon voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä: akseliklonk@gmail.com.