Vuoden 2019 Muusa-kirjoituskilpailu käynnissä

Perinteinen Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaalin yhteydessä järjestettävä Muusa-kirjoituskilpailu on parhaillaan käynnissä. Kilpailussa haetaan jälleen lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia tuotoksia. Aiheena tänä vuonna on Reunalla. Kilpailun päätuomarina toimii legendaarinen jääkiekkovalmentaja ja kulttuuripersoona Alpo Suhonen.

Kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Tyylilaji on runo tai proosa, ja enimmäispituus on viisi liuskaa. Proosan riviväli on 1,5 ja fonttikoko 12, runojen asettelu tarpeen mukaan.Vain yhdelle puolelle liuskaa saa kirjoittaa. Emme ota vastaan käsinkirjoitettuja tekstejä.

Kilpailutyöt postitetaan osoitteeseen:

Huutomerkki ry
PL 42
90015 Oulun kaupunki

Kilpailutöiden tulee olla perillä 24.7.2019 mennessä. Kuoren päälle merkitään ”Muusa-kirjoituskilpailu”, ja mukaan liitetään erillinen pelkällä nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi oikea nimi ja yhteystiedot.

Kilpailuun voi osallistua myös sähköpostitse. Kilpailutyöt lähetetään pdf-muodossa sähköpostiosoitteeseen huutomerkki.kilpailu@gmail.com. Teksteihin pätevät samat säännöt kuin paperiversioihin. Sähköpostin käsittelijä toimittaa työt kilpailun esiraadille anonyymeinä, joten pdf:ään tulee laittaa nimimerkki ja viestin tekstikenttään tekijän nimi ja yhteystiedot.

500 euron suuruinen palkintosumma jaetaan parhaiden kirjoitusten kesken. Voittajatekstejä julkaistaan Kulttuurilehti Kaltiossa ja Huutomerkki ry:n Hallaus-kausijulkaisussa. Voittajat julkistetaan Muusaklubilla 17.8.2019.

Kilpailun järjestelyissä mukana ovat festivaalia koordinoivan Huutomerkki ry:n lisäksi UKI Arkkitehdit Oy, kulttuurilehti Kaltio ja Tähtitornin Kahvilan Kesäkirjakauppa.

Lisätietoja voi tiedustella ensisijaisesti sähköpostitse huutomerkki.kilpailu@gmail.com tai puhelimitse Tarja Longi-Korpualta (+35840 734 4093).

Oulun Muusajuhlien ohjelma löytyy täältä: www.huutomerkki/muusajuhlat/ (julkaistaan kesäkuussa)