V.A. Koskenniemen runokilpailun palkitsemistilaisuus

Huutomerkki ry järjesti yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa vuonna 2021 valtakunnallisen mitallisten runojen kilpailun, jonka tavoitteena oli elvyttää mitallisen runouden osaamista ja harrastamista. Osanotto olikin varsin runsas, sillä kilpailuun lähetettiin noin tuhat kilpailurunoa.


Kilpailun raati palkitsee kolme kilpailun voittajaa seuraavasti: I palkinto 700 euroa, II palkinto 500 euroa ja III palkinto 300 euroa.
Palkitsemistilaisuus pidetään Oulun kaupunginkirjaston Laituri-tapahtumatilassa (Kaarlenväylä 3) keskiviikkona 8.12. klo 17-20.


Palkitsemisseremonian lisäksi tilaisuuudessa on myös muuta ohjelmaa:


PIENOISELOKUVA: KOSKENNIEMI, MITÄ SITTEN?
Aleksi Kauppisen pienoiselokuvassa lähdetään V. A. Koskenniemen jäljille. Koskenniemi (1885–1962) on kolossaalinen hahmo Suomen kirjallisuushistoriassa, ja sanoitti kansallisaarteemme kuten Finlandian ja Lippulaulun. Silti hänen maineensa on surullinen. Elokuvassa esiintyvät emeritusprofessori Hannu Riikonen, tietokirjailija Siru Kainulainen, kirjailija Miki Liukkonen, runoilija ja kustantaja Tommi Parkko sekä runoilija Susinukke Kosola. V.A. Koskenniemen roolissa nähdään Eero Karhu.


ESITELMÄ: MITALLISTA RUNOA KOSKENNIEMEN MALLIIN
Esitelmän pitää Tampereen Pispalassa asuva runoilija ja kirjailija Markku Toivonen, jonka vuonna 2020 ilmestynyt, V.A. Koskenniemen Seuran julkaisema teos Laulava hiljaisuus – Runomitat ja V.A. Koskenniemi on tarkka ja asiantunteva johdatus metriikan peruskysymyksiin. Toivonen on perehtynyt liki kaikkeen suomalaiseen tutkimukseen runomitoista ja käy teoksessaan keskustelua aiemman tutkimuksen ja runorytmiä käsittelevän esseistiikan kanssa.


Lisäksi oululainen lausuntataiteilija Sari Kokkonen lausuu palkittuja runoja.


Tilaisuuden juontaa palkintolautakunnan puheenjohtaja, kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Osmo Pekonen.


Tervetuloa!


Linkkejä:
http://www.sigillum.fi/…/markku-toivonen-laulava…/
www.koskenniemenseura.fi/


Huom! Koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi tapahtumaan voi osallistua korkeintaan 50 henkilöä.