MUSTEKLUBI TUBASSA 18.12. KLO 20

Huutomerkki ry:n joulukuisen sana- ja poikkitaiteellisen Musteklubin kirjailijavieraaksi saapuu Miki Liukkonen. Lisäksi yleisön jahdattavana on Herra Arkisto, ja perinteiseen tapaan kokoontuu myös runovideolautakunta arvioimaan illan runovideon. Musiikkipuolen ottavat haltuun SAMO sekä Olkikoirat.

Tervetuloa koronapassin kera Tubaan (Mannenkatu 2, Oulu) lauantaina 18.12. klo 20!

www.tuba.fi

Ohjelma:

Runovideo: Himosta olemme syntyneet

Esittämisvuoron saa tällä kertaa runoilija-muusikko Saagan tekstiin tehty runovideo Himosta olemme syntyneet. Saaga on oululaislähtöinen, nykyisin Helsingissä asuva multitalentti, joka toimii muun muassa teatterin, musiikin ja tanssin alalla.

Ohjaus: Hadi Nikzad
Musiikki: Aake Lämsä
Teksti: Saaga
Kamera-assistentti: Anttu Herva
Näyttelijät: Anni Saviaro, Panu-Petteri Kujala Eemeli Karsikas, Jouni Kaartinen Areege Azmi, Juliana Loetto, Aake Lämsä, Saaga

Runovideolautakunta

Esityksen jälkeen Matti A. Kemin ja Jarkko Korpuan runovideolautakunta pisteyttää ja arvioi jo lähes perinteeksi muodostuneen tradition mukaisesti äsken nähdyn runovideon omien makumieltymystensä mukaisesti.

Kirjajahti

Ei niin ryppyotsaisen kisaelman idea on tuttu televisiosta: Jahti on suomalainen visailuohjelma, jossa kilpailijat yrittävät päihittää ammattitasoisen tietoviisaan eli jahtaajan. Tällä kertaa mitellään tietämyksestä kirjallisuuden alalta, ja kisassa vastakkain ovat tv-ohjelmassa alusta asti viisastellut Herra Arkisto alias Eero Ylitalo ja Tuban yleisö! Kisan vetää Kari Miettunen.

Kirjailijavierailu: Miki Liukkonen

Miki Liukkosen Elämä: Esipuhe (WSOY) oli kirjasyksyn tapauksia. Teos on virtuoosimaisena kielenkäyttäjänä tunnetun Liukkosen neljäs romaani. Yli tuhatsivuinen teos vyöryttää lukijan eteen laajan henkilögallerian ja lukuisia tarinalinjoja. Suomen Kuvalehden kriitikon Herman Raivion mukaan teos kuitenkin avautuu helposti ja pitää mielenkiinnon yllä alusta loppuun muhkeudestaan huolimatta. Romaanien lisäksi Liukkoselta on julkaistu kolme runokokoelmaa. Liukkonen on tullut tutuksi myös keväällä Ylen Teema Fem -kanavalla esitetystä keskusteluohjelmasta Miki Liukkonen, sivullinen. Liukkosta haastattelee Pertti Rautiainen.


PERFORMANSSI: SAMO

Syväväärentämättömiä sävelkielikuvia. Ääntä musiikilla tai ilman. SAMO on oululainen tuotaja, säveltäjä ja muusikko.

MUSIIKKIA: OLKIKOIRAT

Olkikoirat on oululainen hyvähenkistä ja rullaavaa suomenkielistä rytmimusiikkia esittävä kokoonpano. Pop-yhtyeessä musisoivat seuraavat henkilöt:

Mika Paldanius: laulu ja kitara
Tommi Takkunen: kitara
Sakari Possakka: basso
Juha Alakulppi: rummut ja saksofoni

Yhtyeen vastikään julkaistua tuotantoa voi kuunnella linkeistä:

www.open.spotify.com/album/65hLAi8lleeKpplwKZfqBJ
www.youtube.com/watch?v=FHx0PGuJuIQ

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.