Tiedoksenne: kirjoituskurssi esikoiskirjan synnyttämiseen

Valmennusta esikoiskirjan synnytykseen 

Valtakunnallinen Elämä tarinaksi -kirjoittajavalmennus alkaa talvella myös Pohjois-Suomen alueella. Valmennukseen valitaan kymmenen pohjoisten maakuntien harrastekirjoittajaa.

Suomen Maakuntakirjailijat ry aloitti 2013 valtakunnallisen kirjoittajavalmennuksen tavoitteellisille harrastekirjoittajille. Jo 42 vuotta vilkkaasti toiminut valtakunnallinen kirjailijayhdistys SMKK kiertää maakunnissa kautta maan. Tavoitteena on edistää omaleimaista sanataidekulttuuria tukemalla alueen kirjailijoita ja harrastekirjoittajia.

Vuosina 2013 ja 2014 kuudessa maakunnassa on kuutisenkymmentä harrastekirjoittajaa aloittanut valmentautumisen esikoiskirjailijaksi. Työn alla on sekä fiktiivistä että tietopuolista kirjallisuutta. Valmennus jatkuu vuonna 2015 Pohjois-Suomessa. Skripta Kirjoittajaopiston kanssa yhteistyössä järjestettävä kirjoittajavalmennus on maassamme ainutlaatuinen tapa saada kirjaidea työstettyä valmiiksi julkaisuksi ammattikirjailijoiden ohjauksessa.

Tavoitteelliset kirjoittajat tulevat kirjaideansa ja mahdollisten aihioidensa kanssa pidennetyn viikonlopun mittaiselle aloituskurssille. Siellä he muhittelevat kirja-ajatustaan ja saavat alkuevästyksen. Kirjailijaopettajat ja kustannusalan edustajat opastavat kädestä pitäen, kuinka aihioiden työstäminen julkaisuksi onnistuu. Henkilökohtainen ohjaus valmiiksi julkaisuksi saakka voi kestää aloituskurssin jälkeen enimmillään kaksi vuotta.

Kirjoittajavalmennuksen aloituskurssi on Rovaniemellä 26. – 29.3.2015. Hakuaika päättyy 31.1.2015. Hakulomake ja lisätietoja netissä www.skripta.net.

Valmennustamme tukee mm. opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja

www.smkk.fi

www.skripta.net

Suomen Maakuntakirjailijat: Kari Tahvanainen, puheenjohtaja, kirjailija, YTM, kartsa.tahvanainen@gmail.com, 050-3561903

Skripta Kirjoittajaopisto: Marija Vantti, kirjailija, kouluttaja, FL, marija.vantti@skripta.net, 040-7687248