OULUN NAISUNIONIN KULTTUURIVIIKON ILTAKLUBI 14.3. KLO 20-22

Tervetuloa nauttimaan Oulun Naisunionin naiskulttuuriviikon iltaklubin annista Tuba Food & Loungen (Mannenkatu 2, Oulu) tunnelmalliseen ja retrohenkiseen miljööseen! Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Huutomerkin ja Oulun Naisunioni ry:n kanssa. Alla ohjelma.

JARKKO KORPUAN MINILUKUPIIRI

Minilukupiirissä Eveliina Talvitien romaani Pieniä ilkeitä tarinoita (Minerva 2023). Jarkko Korpuan vieraina ajatuksiaan teoksesta yleisölle jakavat Ulla Kaislaranta ja Jaana Märsynaho. Äitien ja tyttärien suhteista on kirjoitettu monta tarinaa. Pieniä ilkeintä tarinoita tarjoaa yhden sellaisen. Kirja kuljettaa lukijaa äidin muistoissa Ateenassa, Kreetalla, Suomessa ja Portugalissa, Kaliforniassakin. Ikääntyvä äiti pohtii elämänsä valintoja ja kipuilee olemattoman tytärsuhteen kanssa.

LIVE!RUNOLAUTAKUNTA

Oululaiset runoilijat esittävät runojaan, jotka Matti A. Kemin johtama runolautakunta arvioi ja pisteyttää.

MUSIIKKIA: LAMMASSAARI & KANNIAINEN – SININEN SIELUNVIRE

Duon ohjelmisto koostuu arktisen arjen blues-sävyistä, koko Suomen kansan lauluista, rytmikkäästä svengistä ja tarinoista. Keke Lammassaari (laulu) on esiintynyt taiteilijaurallaan niin näyttelijänä, runoilijana kuin muusikkonakin. Lammassaaren tulkinta on monivivahteista, improvisaatioon ja tarinankerrontaan keskittyvää. Anne-Mari Kanniainen (harmonikka) aloitti instrumenttiopinnot jo viisivuotiaana. Hän on voittanut urallaan seitsemän Suomen mestaruutta harmonikansoitossa, joista merkittävin on Kultainen harmonikka kilpailun voitto vuonna 2005. Kanniaisen soitto on improvisaatiota, virtuoottista tekniikkaa ja svengiä.

BURLESKIA: EASTRE – PUPUJUMALATAR

Burleskitaiteilija Director´s Kat palaa äitiyslomaltaan kevään ja hedelmällisyyden jumalatar Eastren hahmossa sulattelemaan talven routaa ja rinnan jäitä. Eteerinen jäniksenhahmoinen olento munii värikkäitä munia, uuden elämän ja kasvun symboleita. Eteerisestä on tosin paha mennä sanomaan, sillä tämä pupu käyttäytyy kuin kani konsanaan.

Tapahtuma on osa Oulun Naisunionin kulttuuriviikkoa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Esteetön pääsy, inva-WC.