Ohjelma: Sunnuntai 17.8.

Klo 10-20
KOIVU JA TÄHTI -TAPAHTUMA
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus. Muhostie 2, Muhos.
Koko päivän kestävässä, kaikenikäisille sopivassa tapahtumassa mm. perinnejumalanpalvelus, mielenkiintoisia esitelmiä sekä lasten ja nuorten ohjelmaa. Tarkempi ohjelma löytyy käsiohjelman sivulta 2. Muhoksen Koivu ja tähti -päivät.


Klo 12
ALMA-ROUVAN TARINOITA
Villa Hannala. Kahvelitie 1, Oulu.
Alma-rouvan roolissa Sari Kokkonen, joka tarinoi Villa Hannalan historiasta. Yleisöllä on myös mahdollisuus vierailla idyllisessä J. W. Snellmanin vuonna 1859 kesäasunnokseen rakennuttaman pitsihuvilan tornissa. Tilaisuus sopii kaikenikäisille.


MUUSIA & BRUNSSIA TUBASSA
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Sunnuntaibrunssin aikaan alkava kulttuuripitoinen iltapäivä vaihtuu illaksi monipuolisella ohjelmalla.

Klo 15.00
PIENOISLUENTO: SEMMONEN KALLE
Kalle Päätalo -seuran puheenjohtaja Raimo Aro esittelee ja ruotii Kalle Päätalon teosten lukijoiden mietteitä, joita hän on kerännyt vuosikymmenten ajan.

Klo 15.30
KEKSI TARINALLE JATKO! -KIRJOITUSKILPAILUN VOITTAJAT
Oulun kaupunginkirjaston ja Huutomerkin jatkokertomuskilpailun voittajat julkistetaan ja voittotekstit luetaan ääneen.

Klo 16
RUNOA JA KUVATAIDETTA TÖRMÄYTTÄVÄ KIERROS
Sunnuntaibrunssin loputtua lähdetään kulttuuritoimittaja Minna Joenniemen luotsaamalle kulttuurikierrokselle, jossa runoilijat ja taideteokset kohtaavat. Mukana runoilijat Sari Maanhalla ja Jouko Saksio sekä oululaisten taiteilijoiden taideteoksia. Yleisö antaa sivunumeron, ja runoilija lukee sivulla olevan runon tuijottaen teosta. Millainen maaginen yhteys tästä syntyykään?

Klo 17
TEKOSYY-KLUBI
Klubilla musiikintekijät kertovat biisinteon haasteista, iloista ja onnistumisista. Herkullisinta antia ovat tarinat biisien takaa. Klubilla yleisö pääsee musiikintekijää lähelle sekä osallistumaan illan kulkuun. Ohjelma koostuu kolmesta osasta. Itse teossa -osiossa Kaija Kärkinen ja Ile Kallio saavat yleisöltä ideoita uuden biisin tekoon, jonka he esittävät myöhemmin yleisölle. Tekosyy-osiossa illan isäntä Olavi Uusivirta jututtaa Esa Elorantaa tämän biiseistä ja niiden tekosyistä. Mitä tarinoita löytyykään tunnettujen kappaleiden takaa? Yleisö pääsee leikkiin mukaan arvuuttelemalla, mikä on valetta ja mikä totta. Parhaille arvailijoille luvassa palkintoja! Nostolava-osiossa esiintyy laulaja-lauluntekijä Dimi, joka myös kertoo tekosyyt biisiensä takana. Liput 8 euroa (ennakkoon Lippupalvelu, Oulu10, Kulttuuritalo Valve ja Tuba). Oulun juhlaviikot, Elvis ry, Huutomerkki ry.


Klo 18
CUENTA CUENTAS -ILTA: LASTENI TARINA
Ravintola Tervasoihtu. Oulun kauppatori Aitta 24, Oulu.
Kirjailija Essi Kummun järjestämässä tilaisuudessa on espanjalaisen perinteen mukaisesti jokaisella yhtäläinen oikeus nousta lavalle ja kertoa oma tarinansa. Tällä kertaa aiheena on ”Lasteni tarina”, liittyen samannimiseen Essi Kummun omaelämäkerralliseen romaaniin, joka ilmestyy elokuussa Tammen kustantamana. Tarina voi olla millainen tahansa, eikä esitystapaa tai pituutta ole rajoitettu, kunhan kohtuudessa pysytään. Kirjailija itse lukee pätkän romaanistaan ja hänet esittelee esseisti ja kirjallisuuskriitikko Jenni Kinnunen.


Klo 19
HENKISTEN LAJIEN MESTARUUSKISAT
Tähtitornin kahvila. Linnansaari 1, Oulu.
Jo klassikoksi muodostuneessa Henkisten lajien kisassa kilpaillaan kolmiottelussa, joka koostuu telepatiasta, telekinesiasta sekä teleportaatiosta. Oulun Henkiseksi Mestariksi kruunataan parhaiten ajatuksia lukenut sekä pisimmälle itseään sekä kilpailuesinettä mielensä voimalla siirtänyt kilpailija. Tule testaamaan salaiset taitosi! Huutomerkki ry.