Ohjelma: Torstai 14.8.

Klo 12
RUNOLOUNAS
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.
Runoesityksiä viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilevat Jere Vartiainen ja Kaisa HalmkronaHuutomerkki ry.


MUUSAT  OULUNSALON KIRJASTOSSA
Oulunsalon kirjasto. Karhuojantie 2, Oulunsalo.
Huutomerkki ry, Oulunsalon kirjasto.

Klo 17.00
RUNOTUOKIO
Intiimissä runohetkessä runoilijat Jere Vartiainen ja Jürgen Rooste.

Klo 17.15
ESITELMÄ: EXLIBRIKSET – KIEHTOVA HARRASTUS
Exlibris Aboensis -yhdistyksen puheenjohtaja Tauno Piiroinen luennoi exlibristen symboliikasta.


MUUSAT OULUN KAUPUNGINKIRJASTOSSA
Oulun kaupunginkirjasto. Kaarlenväylä 3, Oulu.
Huutomerkki ry, Oulun kaupunginkirjasto.

Klo 18
KIRJAILIJAVIERAILU: SARIANNA VAARA
Pakkalan sali.

Sarianna Vaara on oululainen sairaanhoitaja, joka työskentelee lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa. Hänen keskustelua herättänyt herkkä romaaninsa Huomenkellotyttö (Like 2013) kuvaa kirjailijan suhdetta äitiinsä. Sarianna Vaaran äiti Maria Vaara (1931–1992) oli kainuulaislähtöinen kirjailija, jonka tunnetuimpia teoksia ovat romaanit Likaiset legendat ja Kuuntele Johannes. Tilaisuus on osa Oulun kaupunginkirjaston Pohjoista kirjallisuutta -sarjaa.


Klo 19
SEKAVUORO – SARJAKUVANTEKIJÄT SAUNASSA
Kesän sauna. Tuiran uimaranta, Oulu.
Vuoden 2014 Sarjakuva-Finlandia -palkinnon saanut Ville Ranta keskustelee sarjakuvista Jyrki A Mäen kanssa, joka itsekin oli ehdokkaana palkinnon saajaksi kaksi vuotta sitten. ”Sarjakuviini ovat vaikuttaneet sarjakuvien lisäksi myös kirjat, elokuvat, musa ja olematon kommunikointitaitoni”, kertoo Mäki. ”Vihaan sarjakuvia”, sanoo puolestaan Ranta.  Saunassa esiintyy myös runoilija Jürgen Rooste Virosta. Mieskuoro Huutajien jäsenten oma cheerleader-ryhmä HyMY-TarKasTUS (Hyvien Miesten Ystävät – Tanssiryhmä Kas Tässä Uudet Silmät) esittää Oulujoki-tanssiperformanssin, jonka on ohjannut Antti Kairakari. Antti Annunen pitää miniluennon ”Porilaisten marssi”, jossa hän reflektoi suhdettaan porilaiseen, kaikkien tuntemaan legendaariseen grilliherkkuun. Saunamaksu on noin neljä euroa, jonka voi suorittaa paikan päällä tekstiviestimaksulla. Huutomerkki ry.


Klo 17.30
AKATEEMISEN KIRJOJEN YÖ
Akateeminen Kirjakauppa. Kirkkokatu 14, Oulu.
Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla kirjailijavieraat kertovat  uutuuskirjoistaan jo iltapäivästä alkaen. Kirjailijoita haastattelevat Jenni Kinnunen ja Pauli Vepsäläinen. Lisäksi klo 17.30-20 Jasso-kissan luoja, sarjakuvataiteilija Jii Roikonen pitää piirustuspajan lapsille. Risto Räppääjä ja Puppe vierailevat klo 17 ja 18.30. Illan ajan pokkareista ja taiteilijatarvikkeista 20% alennus! Akateeminen Kirjakauppa.

AIKATAULU: (Muutos aikataulussa, Kati Hiekkapelto on jäänyt pois)

Klo 17.30 Kari Kovalainen: Armoton taivas (Gummerus)
Klo 18.00 Helena Petäistö: Pariisi, Versailles, Giverny à la Helena Petäistö (Otava)
Klo 19.00 Joni Skiftesvik: Valkoinen Toyota vei vaimoni (WSOY)
Klo 19.30 Essi Kummu: Lasteni tarina (Tammi)
Klo 20.00 Ari Paulow: Musta mamba (WSOY)