Ohjelma: Lauantai 16.8.

Korjaus kirjoittajakoulutuksen ajankohtaan ja yhteystietoihin:

Klo 10-15.30
ELÄMÄNTARINA-TYÖPAJA
Huutomerkki ry, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto.

Mistä aloittaa elämäntarinan kirjoittaminen ja mitä tapahtumia tai vaiheita ottaa mukaan? Elämäntarinan kirjoittamiseen ei ole vain yhtä tapaa. Aiheena voi olla koko elämä, tietty teema tai ajanjakso. Elämäntarinassa aiheena on todellinen henkilö, mutta tarinan kerrontaan voi käyttää fiktiivisiäkin keinoja. Elämäntarina-työpajassa tutustutaan elämäntarinan kirjoittamistekniikoihin, aloittamistapoihin ja sisältörunkoihin. Kouluttajana on kirjallisuusterapiaohjaaja Marja-Riitta Vainikkala,  koulutuspaikkana kesäyliopiston tilat Oulun keskustassa.

Koulutukseen tulee ilmoittautua 2.8. mennessä. Kurssimaksu on 30 euroa (laskutus kurssin jälkeen). Sähköisen ilmoittautumisen voi jättää internetissä: www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/elamantarina-tyopaja. Ilmoittautua voi myös puhelimitse (044 465 2205 tai 044 465 2206) tai s-postilla kesayo@pohjois-pohjanmaa.fi. Käyntiosoite on Torikatu 22 A. (Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.) 


MUUSAT OULUN KAUPUNGINKIRJASTOSSA
Oulun kaupunginkirjasto. Kaarlenväylä 3, Oulu.
Huutomerkki ry, Oulun kaupunginkirjasto.

Klo 13
ELÄMÄNI KIRJAT:  MINNA JOENNIEMI
Pakkalan sali.
Kulttuuritoimittaja, mm. television Runoraadista tuttu Minna Joenniemi kertoo elämänsä kirjoista, haastattelijana toimittaja Satu Koho. Kirjailijahaastattelusarjassa kirjailijat eivät puhu itsestään ja kirjoittamisestaan, vaan lukemistaan kirjoista. Niistä, jotka ovat erityisesti tehneet heihin vaikutuksen ja vaikuttaneet tavalla tai toisella heidän kirjalliseen tuotantoonsa.

Klo 14
ESITELMÄ: SATUJEN UUSI ELÄMÄ
Pakkalan sali.
Sakari Topelius on 1800-luvun ihmemies, jonka valtava tuotanto vaikuttaa yhä selkäytimessämme. Millainen oikein on Topeliuksen perintö? Entä miksi sadut ovat tärkeitä, millainen olisi saduton maailma? Aiheesta kertoo kuvien kera taitavana ja suosittuna puhujana tunnettu tietokirjailija Kirsti Mäkinen.


Klo 14
PRITNEYN PONITEATTERI
Ängesleväntie 2 B, Tyrnävä.
Koko perheen tapahtumassa elävää musiikkia, sanataidetta ja nukketeatteria aidon shetlanninponin, Pritneyn viehättävässä seurassa. Matin ystävät ovat kadonneet. Pitää lähteä etsimään. Metsästä löytyy paljon kiintoisaa. Ja oho, mikäs tuolla on? Fanitapaaminen Pritneyn kanssa esityksen jälkeen. Esityksen kesto noin 30 minuuttia. Liput 5 euroa. Pritneyn poniteatteri.


MUUSAT TUBASSA
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.
Huutomerkki ry, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste.

Monipuolista ohjelmaa kirjallisuuden ja runouden parissa.

Klo 18
PIENOISLUENTO
Jarkko Lauri: Pikkumönkijöiden häntien eettinen merkitys Tove Janssonin Näkymätön lapsi-novellikokoelmassa.

Klo 18.30
KIRJAILIJAHAASTATTELU
Saksalaiset kirjailijat Jan Bürger sekä Karl-Heinz Ott Stuttgartista kertovat itsestään ja monipuolisesta tuotannostaan. Haastattelijana kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo Heikkinen. Tilaisuus tulkataan suomeksi.

Klo 19.00
TÄMÄN RUNON PÄÄTIN LUKEA
Oululaiset päättäjät kertovat lempirunoilijoistaan ja lukevat näiden runoja. Mukana kaupunginvaltuutettu Paavo J. Heinonen ja kaupunginhallituksen jäsen Mikko Salmi.


Klo 21
MUUSAKLUBI
Nuclear Nightclub, Uusikatu 23.
Klubilla julkistetaan Muusa-kirjoituskilpailun voittajat. Minna Joenniemen vetämässä Taide&Slam-runoraadissa runoilijat inspiroituvat heille paljastuvasta taideteoksesta, ja tuloksena syntyneet runot arvostelee oululaisista kulttuuripersoonista koostuva runoraati. Helsinkiläinen 77-vuotias rap-mummo Eila ottaa kantaa kiusattujen, kodittomien ja yksinäisten vanhusten puolesta. Livemusiikkia tarjoavat myös duo Kaija Kärkinen ja Ile Kallio. Illan päättää monipuolinen oululainen muusikko Jarmo Kantola, joka vieraili tänä vuonna The Voice of Finland -ohjelmassakin. Liput 7 euroa. Huutomerkki ry.