Ohjelma: Perjantai 15.8.

Klo 12
RUNOLOUNAS
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.
Runoesityksiä viihtyisässä kaiken kansan kulttuurikuppilassa lounasaikaan. Runot tarjoilevat runoilijat Eero Suvilehto ja Milla KoramoHuutomerkki ry.


Klo 15
KIRJAILIJAVIERAILU
Limingan kirjasto. Tupoksentie 10, Liminka.
Vieraina Jan Bürger ja Karl-Heinz Ott Stuttgartista. Jan Bürger on saksalainen kirjailija, toimittaja ja kriitikko, joka on julkaissut useita saksalaista kirjallisuutta ja kulttuuria käsitteleviä teoksia. Bürgerin romaani Verlängerte Reise ilmestyi 2000. Bürger on toimittanut antologioita, kuratoinut kirjallisuusnäyttelyitä sekä kirjoittanut lukuisia arvosteluja ja esseitä moniin lehtiin. Karl-Heinz Ott on saksalainen kirjailija, esseisti ja kääntäjä, jolle on myönnetty useita kirjallisuuspalkintoja. Tilaisuus tulkataan suomeksi, ja kirjailijoita haastattelee kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo HeikkinenHuutomerkki ry, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste, Limingan kirjasto.


MUUSAT KIIMINGIN KIRJASTOSSA
Kiimingin kirjasto. Kirjastokuja 1, Kiiminki.
Huutomerkki ry, Kiimingin kirjasto.

Klo 14
RUNOTUOKIO
Haukiputaalainen runoilija Eeva Holma esittää runoja kuvitetuista runokirjoistaan, ja niiden kuvittaja Kari Holma kertoo kirjojen kuvittamisesta. Kari Holmalta on julkaistu myös taide- ja historiapostikortteja lähialueidemme kirkoista.

Klo 14.30
ESITELMÄ: KIRJAILIJOIDEN EXLIBRIKSIÄ
Exlibris Aboensis -yhdistyksen puheenjohtaja Tauno Piiroinen kertoo alan harrastuksesta ja esittelee kirjailijoiden exlibriksiä.


MUUSAT OULUN KAUPUNGINKIRJASTOSSA
Oulun kaupunginkirjasto. Kaarlenväylä 3, Oulu.
Huutomerkki ry, Oulun kaupunginkirjasto.

Muutos ohjelmassa, Paulowin vierailu siirtynyt torstailta:

Klo 17
ELÄMÄNI KIRJAT:  ARI PAULOW
Pakkalan sali.
Dekkareita ja nuortenkirjoja kirjoittanut oululainen Ari Paulow kertoo elämänsä kirjoista, haastattelijana toimittaja Satu Koho. Kirjailijahaastattelusarjassa kirjailijat eivät puhu itsestään ja kirjoittamisestaan, vaan lukemistaan kirjoista. Niistä, jotka ovat erityisesti tehneet heihin vaikutuksen ja vaikuttaneet tavalla tai toisella heidän kirjalliseen tuotantoonsa.

Klo 18
PANEELIKESKUSTELU: SOTAKIRJOJEN TULEVAISUUS
Pakkalan sali.
Kuinka kauan sotakirjallisuuden suuri suosio jatkuu Suomessa? Muuttuuko historian ja aiheiden käsittelytapa sen jälkeen kun veteraanisukupolvi siirtyy ajasta ikuisuuteen? Aiheesta keskustelemassa tietokirjailija Robert Brantberg ja useita sotakirjoja julkaissut Pekka Jaatinen.

Klo 19
MUUSA-LUKUPIIRI
Piazza, pääkirjaston 2. krs.
Muusa-lukupiirin käsittelyssä Pekka Jaatisen sotaromaani Kalpeat Sotilaat (Johnny Kniga 2011). Lukupiirissä keskenään ja yleisön kanssa keskustelemassa oululaisia kirjallisuuden harrastajia. Lukupiiriä johtaa Jarkko Korpua.


Klo 17.30
JUKKA TAKALO: JOKAINEN ON VÄHÄN HOMO… TARINOITU LAULUKIRJA
Haukiputaan kirjasto. Jokelantie 1, Haukipudas.
Tilaisuudessa julkistetaan Jukka Takalon teos Jokainen on vähän homo… Tarinoitu laulukirja (Nispero-kustannus), joka valottaa Vastarannan laulut -albumin taustalla olevia tarinoita. Tarjolla on myös maistiaisia laulukirjan kappaleista. Haukiputaalaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo on tunnettu musiikintekijä ja kulttuuriaktiivi, joka muistetaan myös Aknestik-yhtyeestä. Trubaduurijatkot pidetään Jukka Takalon soolokeikalla Haukiputaalla ravintola Navetan patiolla klo 19.30, jonne on vapaa pääsy. Maakinen Mysteeri Trio esiintyy myöhemmin ravintolan sisätiloissa maksullisessa tilaisuudessa. Haukiputaan kirjasto.


Klo 19
AGNOSTIKKOILTA
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.
”Raamattu ei ole Jumalan sanaa.” Aiheesta keskustelemassa pastori Mikko Salmi ja kirjallisuudentutkija Satu Koho. Esiintymässä myös outo duo Kunni Kaspala ja Kyyn Sikiöt. Tilaisuus on osa Tubassa järjestettävää agnostikkoiltojen sarjaa. Oulun ev.lut. srk, Oulun kirjailijaseura ry.


Klo 19
MUUSAKLUBI

Latopaari. Harjapäänkuja 33, Oulunsalo.

Muutos ohjelmassa: duo Parrakkaan naisen tilalla esiintyy laulaja Jarmo Kantola. 
Poikkitaiteellista ohjelmaa tunnelmallisessa pihapiirissä makkaranpaiston, savukalan ja lättyjen kera. Mesikämmenet eli Panocchio ja Oras Nousoo esittävät karvasempia kansanralleja. Musiikkia tarjoilee myös Voice of Finland -kilpailustakin tuttu upeaääninen Jarmo Kantola. Vuoden 2014 lavarunouden Suomenmestarit Jere Vartiainen ja Lassi Kalleinen runoilevat. Helsingistä saapuu rap-mummo Eila, ja illan hämärtyessä liekkiryhmä Tulikukka esittää tulitaidetta.  Lisäksi Afo-Slamissa improillaan aforismeja yleisön antamista aiheista. Huutomerkki ry, Kulttuuritalo Valve aluetuotannot.


Klo 20
KULKURI JA METSÄLAMPI
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.
Monologiesitys kertoo tarinan kulkurista, masennuksesta ja sen kanssa elämisestä. Esitys koostuu Tapio Miettisen sävellyksistä ja Keke Lammassaaren käsikirjoituksesta, jonka miehet ovat yhdessä dramatisoineet. Lammassaaren lausunta ja näyttelijäntyö yhdessä Miettisen 2-rivisen haitarin kanssa on taianomainen, koskettava ja liikuttava kokonaisuus. Liput 5 euroa (ennakkoon Tuba).