Mustekubi Tubassa 19.4. klo 19

Huutomerkki ry järjestää seuraavan Musteklubin Tuba – Food and Loungessa (Mannenkatu 1, Oulu) torstaina 19.4. klo 19. Tarjolla alla olevan kuvauksen mukaista ohjelmaa.

Kirjallisuuskeskustelu: Jomppa Ojaharju

Vaasalaislähtöinen kirjailija Jorma ”Jomppa” Ojaharju olisi täyttänyt tänä vuonna 80 vuotta. Jompan elämäntarina itsessään on jo kuin suuri seikkailu: nyrkkeilykehistä ja maailman meriltä suomalaisen kirjallisuuden näyttämölle. Ojaharju tunnetaan mm. historiallisesta romaanistaan Valkoinen kaupunki (1976) ja kapakkapäiväkirjasta Minun Kosmokseni (1982). Jompan elämästä ja kirjallisuudesta keskustelevat FT Tomi Kiilakoski ja ylioppilas Aapo Kukko.

Madam Pipp Alot ja Sinihampaat esittää: kuiskauspunkkia

Teos on näennäisitsenäinen jatko-osa aiemmin viime vuoden puolella Musteklubilla nähtyyn Läpsytellen ja urahdellen -performanssiin, joka sisälsi läpsyttelyä ja urahtelua. Nyt Heinäpään Kaupunginteatteri tarjoilee oman näkemyksensä mukaisen lyyrillisen läpivalaisun oman kuplansa tilaan vartissa. He ovat palanneet, hiljaisempina kuin koskaan!

Pienoispaneeli: romaanin ja tietokirjallisuuden hämärät suhteet

Juha Hurmeen Finlandia-palkittu teos Niemi (2017) on herättänyt kysymyksiä siitä, miten romaani lajityyppinä määrittyy. Niemen on koettu olevan jopa enemmän tietokirja kuin romaani. Pienoispaneelissa pohditaan sitä, mikä tekee romaanista romaanin ja tietokirjasta tietokirjan. Millaisesta horisontista lukija lukee tietokirjaa ja romaania? Keskustelijoina kirjallisuudentutkija Jyrki Korpua, Kirjallisuudentutkijain seuran puheenjohtaja Hanna-Leena Nissilä sekä kirjailija Antti Leikas.

Runolautakunta

Yleisö ja runolautakunnan jäsenet saavat kuullakseen lausuntataiteellisesti esitettyjä oululaisten lyyrikoiden runoja, jotka runolautakunta arvioi – luonnollisesti tietämättä etukäteen kenen tuotoksesta on kyse. Vakiokasvo Matti A. Kemin lisäksi lautakunnassa näkemyksiään esittelevät multikullisti Lauri Ahtinen sekä burleskitaiteilija Eeva-Maria Kauniskangas. Puheenvuoroja lautakunnan jäsenille jakaa lautakunnan puheenjohtaja Kari Miettunen.

Jalot Pojat: Vessakirjoituksia

Oulun UG-skenen jaloimmat viihdetaiteilijat Ari-Matti ja Matias esittävät julkisten vessojen seiniin kirjoitettuihin teksteihin säveltämiään ja sovittamiaan musiikkikappaleita. Jalot Pojat on kaksi miestä ja kaksi kitaraa sekä megalomaaninen halu miellyttää juuri Sinua! Esitys sisältää viihdemusiikkia kaikille yleisissä vessoissa omaa elämäänsä hetkellisesti helpottaneille ihmisille, eli juuri Sinulle!

Klubille on vapaa pääsy.

Tervetuloa!