(PERUTTU) MUSTEKLUBI TUBASSA 3.2. KLO 20-22

HUOM. Tapahtuma peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Tervehdys!

Syystä, jota ei tarvinne tähän erikseen kirjata, Huutomerkin tammikuun kirjallis-poikkitaiteellinen Musteklubi pidetään (jos pidetään) helmikuun alussa, tarkemmin sanottuna 3. päivänä klo 20-22. Venue tuttuun tapaan Tuba Food and Lounge, joka sijaitsee osoitteessa Mannenkatu 2, Oulu.

Alla ohjelma.

RUNOVIDEO: PIUKKAAN PAIKKAAN LUPA LYYÄ

Esittämisvuoron saa tällä kertaa runovideo Juho Kuusen samannimisestä esikoiskokoelmasta Piukkaan paikkaan lupa lyyä (Enostone 2020). Runoteos on herkän rosoinen, löyhästi elämäkerrallinen ja vahvasti omaääninen kasvutarina. Kuusi on kaksinkertainen poetry slamin Suomen mestari ja lavarunoaktiivi, joka tunnetaan myös Talent Suomi 2020 -finalistina. Videon ovat tehneet Kallion ilmaisutaidon lukion Kirjasyksy-kurssin opiskelijat.

Videon teksti: Juho Kuusi
Esiintyjät: Juho Kuusi ja Taru Bergman
Kuvaus: Taru Bergman ja Robin Berende
Editointi: Robin Berende

RUNOVIDEOLAUTAKUNTA

Matti A. Kemin ja Jarkko Korpuan runovideolautakunta pisteyttää ja arvioi jo perinteeksi muodostuneen tradition mukaisesti äsken nähdyn runovideon omien makumieltymystensä mukaisesti.

JULKKARIT: VÄLLYIHIN VALUVA

Nina Juustinen-Cevirel on oululainen kirjoittaja, teatterintekijä, performanssitaiteilija ja tuleva luokanopettaja. Hän kirjoitti 12-vuotiaana ensimmäisen kirjansa Ulottumattomissa, jonka sai painaa koulussa oikeaksi paperiversioksi. Sittemmin hän on julkaissut runokokoelmat Kuistilla empien (2017) ja nyt juhlistettavan teoksen Vällyihin valuva.

Vällyihin valuva kertoo muutoksista ja elämän syklistä, jossa siirrytään kotoisuudesta tuntemattomaan ja sitä kautta takaisin kotiin. Runoteos käärii niin kotoisuuden kuin seikkailunkin tunteita sydäntä särkeviin, hilpeisiin sekä unenomaisiin peittoihin; runoissa kuljetaan läpi eriskummallisten kohtaamisten, ihmissuhteiden alkujen ja loppujen sekä erilaisten rakkauksien. Kun paikallaan olo tuntuu ahtaalta, on lähdettävä etsimään, jos ei itseään, niin käpyjä, sammalta ja menninkäisiä. Ninaa jututtaa Katariina Sarja, ja tilaisuudessa kuullaan myös lukunäytteitä Jussi Moilasen säestäessä runoilijaa baglamalla, jonka päärynänmuotoinen kaikukoppa tehdään silkkiäispuusta..

KIRJAILIJAVIERAILU: PENTTI JÄRVELIN
Oululainen rullalautailun erikoistoimittaja ja lajiasiantuntija Pentti Järvelin on koonnut omakustanteiseen esikoisnovelliteokseensa Kelmukansi kokoelman tarinoita, jotka palautuvat eri tavoin maailman hauskimman mehukannun kelmukanteen, poikien ikiomaan inside-juttuun, jota kukaan muu ei tajunnut. Kelmukansi on hetki, joka jaetaan kun ei osata muutoin puhua. Tuon ajan pojat eivät sanoneet toisilleen: “oli kivaa seurassasi” tai “kiva kun oot mun kaveri”. Haastattelijana Jukka Käräjäoja.

TRUBADUURI: PASI HIETA

Kempeleläinen lauluntekijä Pasi Hieta etsii lauluissaan kauneutta, oivalluksia elämästä ja musiikin sointuvaa vuoropuhelua sanojen kanssa. Nyt hän tarjoilee maistipaloja tulevalta soolojulkaisulta. Laululyriikoiden ohella Hieta on harjoittanut myös täsmällisempää ilmaisua didaktiikan alan oppi- ja tehtäväkirjoissa.

TAULUKAUPPIAAT

Taulukauppiaat on yhtye romuvuoren huipulta. Yhtyeen musiikissa on muovia, lasia ja konttorituoleja. Sävelmissä esiintyvät presidentti Kekkonen, rautalankayhtye Renegades ja lukuisat muut hiipparit. Taulukauppiaat on lopunajan merkittävin kokoonpano.

Teija Mikkilä: laulu
Jussi Vilkuna: huilu, koskettimet
Janne Laitinen: rummut
LP Heiskanen: basso
J-J Rekinen: kitara, laulu

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!