MUSTEKLUBI TUBASSA 20.5. KLO 21-22.30

Toukokuinen Musteklubi sisältää tuttuun tapaan kirjavaa ohjelmaa. Tervetuloa Tuba Food and Loungeen (Mannenkatu 2, Oulu) viihtymään ja nauttimaan kirjallisuuskeskustelusta, runoudesta ja musiikista! Alla illan ohjelma tapahtumisjärjestyksessä.

KOSKETUSPINTOJA: ONNELLINEN HULLU

Kosketuspintoja-keskustelusarjassa on vuorossa Henna Saarenkedon esikoisteos Onnellinen hullu (BoD 2022).

”Kun nainen alkoi tehdä kauppaa kuoleman kanssa, oli aika hakea apua. Alkoi matka kohti itsensä ymmärtämistä ja menneisyyden selvittämistä. Oli aika ottaa elämänlangat omiin käsiin, mutta missä ne olivat? Onnellinen Hullu tarjoaa välähdyksiä kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja epävakaan persoonallisuushäiriön kanssa kulkevan naisen elämästä. Kirja auttaa lukijaa ymmärtämään, miltä tuntuu, kun masennus ja mania iskevät päälle, ja kuinka syömishäiriön aiheuttama häpeä painaa kehon kumaraan. Teos on omakohtainen kuvaus siitä, kuinka mielenterveyteen vaikuttavat seikat kietoutuvat toisiinsa, aiheuttaen pelkoja, epävarmuutta sekä pakonomaista suorittamisen tarvetta. Missä ihminen loppuu ja diagnoosi alkaa?”

Kosketuspintoja on konsepti, jossa kulloisenkin käsiteltävänä olevan teoksen teemaa lähestytään keskustelijoiden omien elämänkokemusten kautta. Tällä kertaa elämäänsä kirjan kautta peilaavat Heidi Maria Huotari ja Kreetta Askola.

KIRJAVIERAS: EPE NIIRANEN

Epe Niirasen tuore runoteos Rukkoile Perkele! pitää sisällään proosarunoja, joiden absurdius ja usein karmivuuskin lisääntyvät sitä mukaan kuinka paljon lukija erehtyy spekuloimaan omiaan rivien välistä. Haastattelijana Pertti Rautiainen.

RUNOJA: TIMO MÄKITALO

Suuren osan elämästään tien päällä viettänyt matkamies lausuu kulkurirunojaan. Timo Mäkitalo kirjoittaa lauluja, lyhyt-tarinoita ja runoja vailla tavoitetta koskaan julkaista niitä. Huuliharppu kulkee aina taskussa ja joka päivä on laulettava muutama hetkessä keksitty laulu. Tie kulkee onneksi kahteen suuntaan, paluu on aina yhtä makea kuin lähtö.

PAULI PIETILÄ

Oululaislähtöinen runoilija Pauli Pietilä on se outo ja kohtelias naapurisi, joka huhuilee öisin tähdille ikkunasta ja päivisin poliisille postiluukusta. Räpistä ja lavarunoudesta ammentaen tuo villiintyneiden runolavojen laulusorsa jakaa toivontäyteiset oivalluksensa elämän keskeltä, vierestä, läpi ja aina ytimeen asti. Pietilän esikoisrunokokoelma Kamikazekontakti ilmestyi lokakuussa 2022. Kulttuurivihkojen julkaisemana. Teoksessa ihmistä kohti kurkottava katsekontakti yhdistyy kamikazen tuhoon tuomittuun heittäytymiseen. Tavoitteena on päästä jonnekin ja ihan pirunmoista kyytiä.

KUUN PIMEÄ PUOLI

Täällä Oulun harmaan meren laitamilla on helppo vaipua kevytmelankoliaan. Kuu on kalpea ja korkealla, unelmat matalalla kuin pellon laitaa nuoleva usva. Kuun Pimeän Puolen musiikissa kuuluu elämä kaikkine varjoineen, koska ilman varjoja ei ole valoa. Tällä kertaa akustisena esiintyvien Kuun Pimeän Puolen soturien rivistön muodostavat Sanni Luttinen (laulu, kosketimet), Jarmo Luttinen (kitara, laulu), Juha Peltola (Rummut) sekä Pekka Junttila (basso). Lisätietoja ja yhtyeen musiikkia löytyy linkin takaa: www.kuunpimeapuoli.fi

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

– Esteetön pääsy
– Inva-WC