MUSTEKLUBI TUBASSA 15.4. KLO 21

Tervetuloa nauttimaan huhtikuisen Musteblubin kirjavasta ohjelmasta Tuba Food and loungeen!

KIRJAJULKKARIT: EHEYTYVÄ MIES

Eheytyvä mies -teoksensa kanssa kirjailijavieraaksi saapuva Tapani Mononen on 60-vuotias näyttelijä, ohjaaja ja dramaturgi. Hän on asunut ja työskennellyt vuodesta 1998 lähtien Italiassa.

Eheytyvä mies kuvaa päähenkilön lapsuudessa kokeman seksuaalisen väkivallan jättämiä jälkiä. Kirja on autofiktiivinen, ja se on kertomus kolmen hahmon sisäisestä matkasta. Poika edustaa kirjailijaa lapsena. Tapani on kirjailija aikuisuutensa eri vaiheissa ja nykyhetkessä. Herra edustaa seksuaalisen väkivallan harjoittajaa.

”Kirjallani haluan antaa äänen pojille, jotka ovat kokeneet saman kuin minä itse. Toivon myös, että kirja omalta osaltaan herättää keskustelua aiheesta, josta edelleenkin vaietaan ja että siitä olisi apua ehjäksi mieheksi kasvamisessa.”

Eheytyvä mies -kirja on osa Miehet ja väkivalta 2020-2025 -projektia, johon kirjan lisäksi kuuluvat näytelmä Viimeinen Näytös, dokumenttielokuva ja työpajoja miehille.

RUNOJA: PIRJO SUVILEHTO JA SHVAN

Runoilijan mielen syvyyksistä pyrkii ajatus ja vääntäytyy paperille, ajatusmassasta kiteytyy runo, runoelma, runoproosaa. Pirjo Suvilehdon runoteoksia ilmestyy noin viiden vuoden sykleissä, mutta runoa ei voi pakottaa, sitä voi odottaa ja hihkaisten vastaanottaa. Nyt on uutta taas valmistumassa. Suvilehdon aiemmat runoteokset ovat: herra O:n kirjeeseen, Viime yönä Sigismund, Eläimet heitettiin meren pohjaan, Morfeuksen koirat sekä Morfeuksen koirat Paris – Berlin.

Shvan on Irakin kurdilainen toimittaja, kääntäjä ja runoilija.

KYSY MITÄ TAHANSA KALKITOS-SIIRTOKUVISTA

Yleisökysymyksiin vastaa Kalkitos-keräilijä ja enthusiasisti Jari Meistamo. Kalkitos-askartelusetissä siirretään kuvat maisemaan värittämällä lyijy- tai kuulakärkikynällä kuvan päälle.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, Tintti-sarjakuvat, pöytäroolipelit, e-urheilu, meditaation haittavaikutukset, burleski, kampaamoala sekä polkujuoksu.

LIMINGAN TAIDEKOULUN TEATTERILINJA ESITTÄÄ

Esitystaiteellisen panoksensa Musteklubille tuo tämän kevätlukukauden Limingan Taidekoulun teatterilinja. Rohkeat soolot, pöytälaatikossa elelleet tekstualisoinnit sekä toteuttamattomat livepiirrokset osana esitystä saavat estraditilaa mainetta niittäneen ”Kryptoniitti” devising-näytelmän jälkihehkuissa. Nerokkaat ja moniaistilliset genrerikastuttajat esittävät ennenjakamatonta materiaalia päätähuimaavassa, neljättä seinää rikkovassa kokonaisuudessa.

Teatterilinjan väki: Jenni Ronkainen, Tessa Astre, Leila Jyväsjärvi, Anniina Kirstinä, Enni Kenttälä, Aada Salmikivi, Opri Heikkinen, Mette Penttinen, Janne Oikarinen ja Iiris Ollanketo.

MUSIIKKIA: ERAKOT

Oululainen Erakot soittaa musiikkia kolmelta julkaisemaltaan oikealta levyalbumilta, Erakoksi Ervastiin (2012), Kaikki naiset (2014) ja Kaakkurin lento (2017). Yhtyeen kappalet ovat pöliänhauskoja tarinoita Iijokivarren Oulun esikaupunnien ihmiskohtaloista. Erakkojen soinnissa on kaikuja 1970-luvun simppeliydestä eli bändin soundi on täydellisen vanhanaikainen. Tarttuvat melodiat ja mystiset sävelkulut vuorottelevat. Uusissa piakkoin julkistettavien kappaleiden sanoituksissa ja tunnelmissa Erakot lähtee hieman uusille urille: Suuri pammaus ei kerro siitä tanskalaisesta elokuvasta, vaan se on tekosyvällinen kuvaus tilanteesta, kun kaikki on vähällä loppua vain alkaakseen uudestaan ei samana ensinkään. Surmien kylä kertoo murhaavia tarinoita oululaisesta kylästä. Ohjelmistossa on myös muutama tyylikäs ja yllättävä coverpiisi.

Erakkojen kokoonpano on seuraava:

Teija Mikkilä: laulu

Pasi Pieniniemi: kitarat

Matti Mikkonen: rummut

Antti Ervasti: basso ja laulu

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tuba Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

www.huutomerkki.fi

www.tuba.fi