MUSTEKLUBI TUBASSA 20.10. KLO 19-22

Tervetuloa nauttimaan lokakuisen Musteklubin ohjelmasta Tuba Food and Loungeen! Viihtyisä kierrätyshenkinen ravintola löytyy osoitteesta Mannenkatu 2, Oulu. 

TUPLAJULKKARIT: PIRJO SUVILEHTO

Pirjo Suvilehto on kirjailija ja kirjallisuuden sekä kasvatustieteiden dosentti, jonka taiteessa ja tutkimuksessa näyttäytyvät eläimyyden kysymykset.

Uudessa teoksessaan Inspiroivat ja parantavat eläimet (Avain) Suvilehto raottaa eläinavusteisen toiminnan historiallista taustaa ja suuntauksia. Eläimen seura inspiroi lukemaan ja kirjoittamaan, eläimen läsnäolo tuo lohtua ja virkistää. Eläinavusteiset toiminnat ovat vähän tunnettu terapiamuoto, vaikka moni on sitä jollain tapaa toteuttanut arjessaan. Mutta onko kyseessä vain hienostuneempi muoto alistaa eläin ihmisen tarkoitusperiin? On tarpeen päivittää tietoja ja ylläpitää myös eettistä pohdintaa aiheesta.

Suvilehdon toinen uutuusteos on lastenkirja Pikku poni ja tunteet (AtrainNord).
Tunteet hämmästyttävät pikku ponia. Tunteita pitää tutkia. Eikä omista tunteista saa aina selvää, mitä ne ovat ja missä ne tuntuvat. Pikku poni kysyy ystäviltään, miltä heistä tuntuu. Aina ei tiedä, mikä kehossa jyllää ja miksi ajatus jumittaa. Pikku poni on pyytänyt ystäviään kertomaan, mitä tunteet ovat ja millaisia tunteita he toisinaan kokevat. Ja kuinkas sitten kävikään…

Haastattelijana Jyri-Jussi Rekinen.

JONI PEKKALA: KYSY MITÄ TAHANSA KAMPAAMOALASTA

Joni’s Barber Shop on oululainen parturialan perinteitä ja laatua kunnioittava aito parturiliike, jolta löytyy kokemusta alalta yli 25 vuoden ajalta. Ammattikoulun penkiltä suoraan parturituolin taakse hypännyt Joni Pekkala on ehtinyt tekemään pitkän uran alalla ja myös kouluttanut parturi- ja kampaamoalan toimijoita vuosia sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, pöytäroolipelit, e-urheilu sekä meditaation haittavaikutukset.

ESITTELYSSÄ: ANOMALIA KUSTANNUS OY

Anomalia kustannus Oy on Antti Kiviniemen luotsaama tieteen rajailmiöihin ja äärimmäiseen kummallisuuteen erikoistunut tietokirjakustantamo.
Kustantamon viimeisimmät julkaisut ovat Carl G. Jungin Lentävät lautaset – aikamme myytti vuodelta 1957 sekä John A. Keelin Operaatio troijalainen – klassinen ufotutkimus. Jung pohtii teoksessaan muun muassa miksi ufoilmiöitä, olivatpa ne todellisia tai kuviteltuja, nähdään niin paljon juuri aikana, jolloin ihmiskunta on uhatumpi kuin koskaan ennen historiansa aikana. Keelin Kirja puolestaan romutti ilmestyessään vuonna 1970 aikansa trendikkään hypoteesin ufoista maapallon ulkopuolelta tulleina vekottimina. Sen sijaan teos vahvisti ajatusta ufojen yhteydestä lukuisiin yliluonnollisiin ilmiöihin, joita on havaittu kautta historian.
Kiviniemi kertoo kustantamonsa toiminnasta ja julkaisuista.

MM-91

Pohdiskelevaa poppia naisen ja kitaran voimin. Kappaleissa kuljetaan kotoisan haavemaailman ja kaipauksen välillä unohtamatta kuitenkaan elämän pieniä iloja

TEXAS ROSES

Texas Roses soittaa kantria Hank Williamsin ja Johnny Cashin hengessä. Bändin omia kappaleita on levytetty muutamaan otteeseen Oulu Folkin albumeille. Keikkoja löytyy Tyrnävän Perunamarkkinoilta Haapavesi Folkkiin ja Kajaanin Runoviikoille, lavoja ja klubeja Oulussa ja muualla. Bändissä soittavat Antti Kuusela (rummut), Ari Kivelä (basso), Harri Laakkonen (piano, haitari), Kari Suvilehto (kitara) ja Pirjo Suvilehto (laulu, kitara).

Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

– Esteetön pääsy
– Inva-WC

Linkkejä:

www.avain.net/kirjailija/Pirjo+Suvilehto#!product_id=9789523043763

www.adlibris.com/fi/kirja/pikku-poni-ja-tunteet-9789523156807

www.anomaliakustannus.fi

www.mm-91.bandcamp.com