MUSTEKLUBI TUBASSA 10.11. KLO 19-22

Tervetuloa nauttimaan marraskuisen Musteklubin lämpimästä tunnelmasta! Ajankohta on torstai 10.11. klo 19-22, ja paikka tuttuun tapaan viihtyisä Tuba Food and Lounge osoitteessa Mannenkatu 2, Oulu.

Ohjelma:

Kirjavieras: Jyrki Korpua

Kirjallisuudentutkija, FT Jyrki Korpua on yksi teoksen Ukrainan sota ja maailma sen jälkeen — Sota, rikos ja Sovitus (Vastapaino 2022) kirjoittajista. Korpua saapuu Musteklubille kertomaan teoksesta ja sen synnystä.

”Sodan keskellä sotilaat puhuvat ammusten ja ohjusten kielellä, poliitikot voimasuhteiden, liittoutumien ja pakotteiden kielellä, mutta me yhteiskuntatieteilijät ja humanistit haluamme puhua siitä ihmisen kärsimyksen, sovituksen ja toivon kielellä. Emme puhu vain Ukrainan sodasta, vaan yleisemmin sodista, asevarustelusta, sosiaalisesta kehityksestä ja globaaleista järjestelmistä. Nykyisen turvallisuusajattelun taustalla on pitkälti kapea sotilaallinen turvallisuus, joka ei sisällä esimerkiksi ympäristöä, energiaa, eläimiä ja luontoa.”

Lavarunoimpro: Anna-Kaisa Kettunen

Anna-Kaisa Kettunen on Kaustiselta lähtöisin oleva teatteri-ilmaisun ohjaaja, freelance näyttelijä ja muusikko. Nyt hän esittää improvisaatiorunoutta yleisön antamista sanoista!

Kysy mitä tahansa burleskista!

Taiteilijanimellä Director’s Kat esiintyvä burleskitaiteilija ja -opettaja Eeva-Maria Kauniskangas on tunnettu monipuolisista ja mielikuvituksellisista burleskiesityksistään. Yleisölle tarjoutuu nyt ainutlaatuinen tilaisuus tutustua burleskin maailmaan, kun hän astuu estradille vastaamaan burleskiaiheisiin yleisökysymyksiin.

Kysy mitä tahansa aiheesta x -sarjassa aiheina ovat olleet aiemmin mäkihyppy, maailmankaikkeus, veneenrakentaminen, Raamattu, betonibrutalismi, jalkapallotaktiikat, ruumiinavaus, showpaini, tee, kädenvääntö, sananmuunnokset, Tintti-sarjakuvat, pöytäroolipelit, e-urheilu, meditaation haittavaikutukset sekä kampaamoala.

Runolautakunta

Runolautakunta kokoontuu pitkästä aikaa! Yleisö ja runolautakunnan jäsenet saavat kuullakseen lausuntataiteellisesti esitettyjä runoja, jotka lautakunta pisteyttää ja arvioi omien makumieltymystensä mukaisesti. Lautakuntalaisina vakiokasvot Matti A. Kemi ja Jarkko Korpua sekä perinteinen yllätysvieras.

Musiikkia: Jenny & Lolli

Jenny Siltala on oululainen taiteilija ja laulaja-lauluntekijä, jonka musiikista kuulija löytää elämäänsä herkkyyttä, valoa sekä voimaa. Melodiset tarinat tekevät matkaa sydämen polulla sekä herättävät kuulijan pohtimaan myös elämän solmukohtia. Musteklubilla nähdään ja kuullaan tällä kertaa akustinen duo Jenny & Lolli.

Linkkejä:

www.tuba.fi

www.vastapaino.fi/sivu/tuote/ukrainan-sota-ja-maailma-sen-jalkeen/4196821

www.open.spotify.com/track/6a89KgICpwCcEOTQCqVIoD?si=e5714198eeb64e15

www.youtu.be/VnjBk1CjOfs

www.instagram.com/siltalajenny/

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.