Musteklubi Tubassa 19.10. klo 19

Musteklubin aloittaa Jarkko Korpuan minilukupiiri. Piiri on lukenut Riikka Ulannon uusimman teoksen Mutta mitä kuuluu Lynyrd Skynyrdille?, ja avaa nyt lukukokemuksiaan yleisölle.

Aviadorin kustantama Mutta mitä kuuluu Lynyrd Skynyrdille? on absurdi minuuttinovellikokoelma, jonka rikas henkilögalleria ulottuu ujosta torimyyjästä vuosikymmeniä sitten traagisen lopun saaneen rock-bändin muusikoihin. Ulanto laskeutui kirjallisen yleisön tietoisuuteen voitettuaan vuonna 2016 Runo-Kaarina -palkinnon. Kirjailija on itse paikalla tilaisuudessa myymässä ja signeeraamassa teostaan.

Minilukupiirin jälkeen Osuuskunta Puhuri esittää otteita teoksesta lukuteatterin keinoin.

Intohimoisesti runouteen ja maaseudun kehittämiseen suhtautuva liminkalainen Heidi Haataja kertoo ja lukee otteita elokuussa ilmestyneestä runokirjastaan Ikirouta sulaa (Kustannus Mäntypuro). Kokoelma on aikuiselle lukijalle suunnattu runoteos, jonka tarinoista jokainen arjen haasteiden kanssa kamppaileva voi löytää omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan. Heidiä jututtaa kulttuurijäärä Jarkko Lauri.

Läjä Äijälä – Kulttibändien kuningas (Like) on Katariina Vuoren uusin teos. Tosikertomus Läjä Äijälän kansainvälisistä seikkailuista valottaa alakulttuurilegendan matkaa Torniosta brasilialaisille keikkalavoille ja takaisin. Terveet Kädet -orkesterin nokkahenkilö, kotimaisen konemusiikin pioneeri ja ug-sarjakuvataiteilija on monen eturivin (ja etenkin takarivin) bändin (mm. Apulanta, Sepultura, Tupoksen nunnat) esikuva ja kanta-astuja, ja hänellä on faneja ympäri maailmaa, jopa Oravisalossa (paikkakunta lähellä Rääkkylää).

Katariina Vuori ja Läjä Äijälä saapuvat klubille kertomaan ja keskustelemaan Pertti Rautiaisen johdattamana teoksen syntyhistoriasta ja sen tekemisen eri vaiheista, vivahteista ja haasteista. Tilanteessa kuullaan myös ääninäytteitä.

Suullis-lätinämäinen ilmaisu jatkuu rap-taiteen muodossa, kun lavalle sinkoaa sielu-ruumis -kombinaationsa MC Heguli. Rap-taiteilijan kappaleet käsittelevät muun muassa ahdistusta, oman suunnan löytämistä, alkoholia, uskoa ja tasa-arvoa. Hänet muistetaan myös Oulun Herättäjäjuhlien keikasta Oulun körttiopiskelijoiden kuoron kanssa, jossa yhdistyivät Siionin virret, Casio-syntikka ja rap-musiikki. Tämä on räppiä, jonka sanoista saa selvää!

Iltaa rytmittää Paula Laurin kolmessa osassa esittämä Kesäkissat-monologi. Esityksen on kirjoittanut Tommi Takkunen-Lauri. Se kertoo yhden rajakaupungissa kasvaneen naisen tarinan, joka kattaa useita vuosikymmeniä heijastellen pikkukaupungista kotoisin olevan ihmisen haaveiden ja todellisuuden välistä epäsuhtaa ja ristiriitaa. Teoksessa käsitellään myös vaikeampia aiheita, kuten eroja, kuolemaa ja perheongelmia ongelmia kuitenkin huumoriin kiedottuna.

Tähän asti pääsyliputon ilta muuttuu pääsylipulliseksi alkuyöksi, kun klo 22 alkaen klubinjälkeisen elämän sisällön tuottavat kotimaiset yhtyeet Solid Folk ja Ivory Woods. Lisätietoja tuolta:

https://www.facebook.com/events/418828881980270/?active_tab=about

Tervetuloa!

Tässä vielä linkkejä illan esiintyjiin:

Heidi Haataja
www.heidihaataja.fi/runoilijana
www.mantypuro.fi/?page_id=9

Läjä Äijälä/Katariina Vuori
www.like.fi/kirjat/laja-aijala
www.radiohelsinki.fi/2018/09/26/njassan-haastattelussa-kulttilegenda-laja-aijala
www.like.fi/kirjailijat/katariina-vuori

MC Heguli
www.open.spotify.com/track/7z8qosjwxGOqKPRQri1XM7
www.facebook.com/mcheguli
www.youtube.com/watch?v=0S8_aHE2yBs