MUSTEKLUBI TUBASSA 16.2. KLO 20-22

Tervetuloa nauttimaan helmikuisen Musteklubin antimista viihtyisään Tuba Food and Loungeen osoitteessa Mannenkatu 2, Oulu. 

Ohjelma:

KIRJAVIERAS: EILA VÄHÄKUOPUS

Äiti, kerro mikä on elämän tarkoitus (Basam Books 2022) on suloinen iltasatukirja lapsille ja perheille. Kirja kertoo lapsesta, joka kysyy suuria kysymyksiä, ja äidistä, joka vastaa parhaansa mukaan. Teoksessa kurkistetaan iloon ja onnellisuuteen, elämyksiin ja vastoinkäymisiin, jopa kuoleman merkitykseen. Kirjan johtolankana on tarkoituskeskeinen ja elämänmyönteinen logofilosofia. Kirja sopii erityisesti myös lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita logoterapiasta, positiivisesta psykologiasta ja psykoterapiasta. Oulun kaupungin viestintäpäällikkönä toimivan Eila Vähäkuopuksen kirja on hänen esikoisteoksensa. Kirjailijaa jututtaa Tiia-Maria Juuso.

KIRJAVIERAS: ARI-PEKKA SKARP

Psykologi, tietokirjailija ja Mielen laboratorio -podcastin isäntä Ari-Pekka Skarp kertoo uusimmasta teoksestaan Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto (Basam Books 2022). Kirja korostaa, kuinka tärkeitä läsnäolon taidot ovat ja kuinka niitä voi kehittää arjesssa. Monimutkaisessa maailmassa tarvitaan kirkkaan selkeää ja myötätuntoista mieltä, joka auttaa lisäämään hyvinvointia sekä ihmiselle itselleen että hänen ympäristölleen. Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto ovat opeteltavissa olevia taitoja, jotka muodostavat vahvan perustan viisaalle toiminnalle. Skarp opastaa lukijaa kehittämään näitä elämäntaitoja selkeän harjoituspolun kautta.

HYPOTEESI: IHMINEN

Merituulia Aallon lavarunoteos Hypoteesi: ihminen on puheenvuoro ihmisyyden puolesta ja sen järjettömyyttä vastaan. Tarkasti ja läheltä katsoen ihmisen toiminta sosiaalisten normien viidakossa näyttää paitsi tuskalliselta, myös tragikoomiselta ja ilahduttavaltakin. Näistä huomioista syntynyt teos ehdottaa nauramaan itselleen, muille ja yhdessä kaikelle sille, mitä ihmettä me tänäänkin täällä teemme. Merituulia Aalto on Oululainen lavarunoilija, sanataiteilija ja sanataiteen ohjaaja, jolla on aina kaikesta jotain sanottavaa. Tämänhetkisessä runoudessaan hän käsittelee ihmiseksi kasvamista, aikuisuuden ja lapsuuden ristiriitoja sekä nykymaailman ilmiöitä.

MUSIIKKIA: PAAVO PÄÄKKÖNEN

Paavo Pääkkösen piano & laulu -musiikki esittelee uusia näkökulmia elämän ilmiöihin muun muassa huumorin ja ilmeikkään lavapersoonan keinoin.

Linkkejä:

www.tuba.fi
www.basambooks.fi/sivu/tuote/aiti-kerro-mika-on-elaman-tarkoitus/4185502
www.basambooks.fi/sivu/tuote/mindfulness-mielenselkeys-ja-myotatunto/4185484
www.unipuutarhanet.wordpress.com

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

– Esteetön pääsy
– Inva-WC